AcasămodeleLA RĂCOARE, DUPĂ ȘEFUL SĂU – Consilier județean condamnat la 7,5 ani...

LA RĂCOARE, DUPĂ ȘEFUL SĂU – Consilier județean condamnat la 7,5 ani de închisoare cu executare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Consilierul judeţean Marius Şandru, fost prim-vicepreşedinte PP-DD Sălaj, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Sălaj la şapte ani şi jumătate de închisoare cu privare de libertate pentru evaziune fiscală. Sentinţa a fost dată miercuri, 20 aprilie, şi poate fi atacata cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit minutei puse la dispoziţie de biroul de presă al Tribunalului Sălaj, omul de afaceri este condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru una dintre infracţiunile de evaziune fiscală ce i-au fost reţinute în sarcină şi la şapte ani şi şase luni pentru alta. În final, el va avea de executat pedeapsa cea mai grea, de 7 (şapte) ani şi 6 (şase) luni închisoare, cu privare de libertate.

De asemenea, magistraţii au dispus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani de la executarea pedepsei. Este vorba despre dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale.

Tribunalul Sălaj a admis, totodată, acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj şi îl obligă pe inculpat la despăgubiri către partea civilă în cuantum de 568.674 lei reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, cu majorări de întârziere calculate până la data de 04.08.2008 şi în solidar cu persoana responsabilă civilmente CAMGC S.R.L. la despăgubiri în cuantum de 415.008 lei, reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, sume la care se vor adăuga dobânzi, majorări şi penalităţi de întârziere aferente.

Şandru, acum membru PNL,  mai are pe rolul Tribunalului Sălaj încă două dosare de evaziune fiscală.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA