AcasăActualitate112LA PESCUIT ILEGAL – Doi bărbați din Chelința, arestați pentru că pescuiau...

LA PESCUIT ILEGAL – Doi bărbați din Chelința, arestați pentru că pescuiau în Someș

DISTRIBUIȚI

LA PESCUIT ILEGAL  Patru bărbați care pescuiau ilegal pe râul Someș au fost arestați de către jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou. Aceștia au fost prinși în flagrant de către oamenii legii în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului pisicol.

Bărbații, doi dintre ei domiciliați în localitatea maramureșeană Chelința, pescuiau ilegal pe râul Someș prin metoda „greblare”. Aceștia ar fi avut la ei mai multe undițe de pescuit dotate cu mulinete, iar pe fire erau montați plumbi și ancore triple, acestea fiind folosite pentru braconaj. Echipajul de jandarmi i-a surprins, însă, înainte ca aceștia să facă vreo captură.

Ceilalți doi bărbați, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani, domiciliați în Dej, au reușit să prindă, până la sosirea jandarmilor, 5 specimene de „somn”. Peștii au fost imediat eliberați în râu.

Pe numele celor 4 s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol în condiţiile art. 64 lit. „j” din O.U.G. nr. 23 din 2008, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”. Uneltele folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării conform art. 66 din ordonanţa sus-menţionată.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA