AcasăAdministrațieLA MITING - Funcționarii publici din Maramureș protestează prin reprezentanți

LA MITING – Funcționarii publici din Maramureș protestează prin reprezentanți

DISTRIBUIȚI

LA MITING 40 de funcționari publici din Maramureș au luat drumul capitalei.

LA MITING Reprezentanții angajaților din primării vor participa la protestul programat să se desfășoare în fața Ministerului Muncii.

Liderul sindicaliştilor maramureşeni din administraţie, Liviu Pop, spune că în rândul angajaților pe care îi reprezintă există o serie de nemulțumiri legate de salarizare.

Asta în condițiile în care ordonanţa care vizează salariile bugetarilor nu elimină discrepanţele salariale, ci permite ca la capitol haosul să existe în continuare.

Pop spune că acțiunea la care vor participa sindicaliștii este prima din șirul stabilit de confederație în urmă cu câteva săptămâni.

Citeşte şi NEMULȚUMIRI – Poştașii din Baia Mare și-au cerut drepturile în stradă

„În data de 28 septembrie, între orele 11.00 și 17.00 vom picheta Ministerul Muncii.
Principala revendicare pe care o vom susține este aplicarea Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, în care coeficientul de referința să fie la nivelul salariului minim garantat în plată. De asemenea ne dorim ca tichetele de masă, despre care vorbim de ceva vreme, să fie acordate în mod nediscriminatoriu pentru toți bugetarii” – spune Liviu Pop vicepreședintele Federației Pro Administrație.
Pop susține că în condițiile în care haosul domnește în ceea ce privește salarizarea celor care lucrează în primării și consilii județene, este de așteptat ca tot mai mare să fie numărul celor care vor protesta.

„Noi tragem un semnal de alarmă să nu ne trezim cu România în stradă. De asta și mergem la București, să cerem Guvernului să găsească soluții eficiente care să stopeze această stare de nemulțumire” – mai spune Liviu Pop.

Angajații în sistemul bugetar speră ca în urma protestelor să rezolve o mare parte a problemelor pe care le au, astfel încât să nu fie nevoie să treacă și la alte acțiuni protestatare.

Dau însă asigurări că nu exclud greva generală dacă nu vor găsi înțelegere la guvernanți.

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA