AcasăEvenimentLA LUNĂ PLINĂ - Mocăniţa la lună plină merge doar o dată...

LA LUNĂ PLINĂ – Mocăniţa la lună plină merge doar o dată în acest an

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA LUNĂ PLINĂ Mocăniţa la luna plină se pune din nou în mişcare. Trenuleţul care a făcut celebru Maramureşul inclusiv peste hotare este gata din nou să ofere turiştilor o noapte de neuitat. Spre deosebire însă față de anii precedenţi, în 2016 trenul la lună plină va porni o singură dată, sâmbătă, 23 iulie.

LA LUNĂ PLINĂ Decizia, spun administratorii, a fost luată ca urmare a riscurilor pe care le implică desfăşurarea unui astfel de eveniment, dar şi din cauza incidentelor mai puţin plăcute care au fost semnalate la evenimente similare organizate în anii anteriori.

Mocăniţa la lună plină va porni pe înserat. După un parcurs de aproape 22 de kilometri pe Valea Vaserului în vagoane deschise, de unde pot admira peisajul de poveste, turiştii se vor opri în staţia Paltin. Organizatorii spun că aici va fi amenajat un loc special unde se va putea asculta muzică, inclusiv tradiţională.

Preparatele la grătar şi un foc de tabăra impresionant vor completa programul. Întoarcerea, susţin organizatorii, este programată după miezul nopţii. Tot ei arată că este esenţial însă ca în noaptea cu pricina vremea să fie bună, astfel încât cei prezenți să se poată bucura de peisajele pe care le oferă Valea Vaserului pe luna plină. În caz contrar evenimentul va fi anulat.

Mocăniţa este cunoscută în întreaga lume că fiind ultimul tren care circulă pe ecartament îngust şi care traversează o zonă împădurită foarte mare, unde nu există drumuri sau sate.

Vagoanele pentru vizitatori circulă din 2005, iar din 2007 Valea Vaserului face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului“, fiind sub protecţie europeană.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA