spot_img
AcasăActualitateLA LOCUL ȘI MOMENTUL POTRIVIT - Un pompier aflat în timpul liber...

LA LOCUL ȘI MOMENTUL POTRIVIT – Un pompier aflat în timpul liber a salvat o băimăreancă căzută pe stradă

DISTRIBUIȚI

LA LOCUL ȘI MOMENTUL POTRIVIT  Incident cu final fericit în Baia Mare. Pompierii maramureșei au publicat povestea unei intervenții de astăzi, a cărui protagoniști au fost un pompier al ISU Maramureș aflat în timpul liber și o băimăreancă. Femeia era împreună cu copiii ei pe stradă când, dintr-o dată, a cazăt la pământ. Salvatorul nu a stat pe gânduri și i-a acordat imediat primul ajutor, liniștindu-i în același timp și pe copii.

Vă redăm mai jos, integral, postarea publicată de ISU Maramureș:

Ghinionul poate lovi oricând, chiar și în timpul unei plimbări liniștite, în centrul orașului tău natal, unde totul pare familiar și prietenos. De acest fapt s-a convins, din păcate și o băimăreancă ieșită la plimbare cu copiii în oraș . O fracțiune de secundă și o mișcare greșită au făcut ca planurile ei pentru ziua respectivă să fie date peste cap.
A fost suficient un pas greșit pentru ca băimăreanca să se împiedice și să se trezească cu un picior într-o poziție nefirească și dureri crâncene. Când și-au văzut mama întinsă pe jos, cu lacrimi de durere în ochi, copiii s-au speriat și au început să strige după ajutor.

Țipetele disperate ale copiilor au fost auzite, spre norocul lor, de colegul nostru, plt.adj.șef Revnic Adrian, de la Detașamentul de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian”, care locuiește în zona respectivă. Deși se afla în concediu, pompierul paramedic nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul femeii. S-a prezentat și a cerut permisiunea să-i acorde primul ajutor. În același timp i-a liniștit și pe copiii, care erau panicați și nu înțelegeau de ce mama nu se putea ridica.

Realizând că piciorul este fracturat, Adrian a sunat la 112, dar cum în acel moment un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean trecea prin zonă, a predat femeia echipajului SAJ, care a transportat-o la spital.

Adrian este component al lotului ISU Maramureș, care s-a clasat pe locul al doilea, devenind vicecampion, în anul 2016, la Competiția Națională de Descarcerare și Acordarea primului ajutor calificat. El este unul dintre salvatorii I.S.U. Maramureș care ne fac să fim mândri că facem parte dintr-o echipă de profesioniști gata în orice moment să sară în ajutorul semenilor”.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA