AcasăActualitateSocialLA INVITAȚIA ORAȘULUI ÎNFRĂȚIT – Trei consilieri județeni maramureșeni vor fi prezenți...

LA INVITAȚIA ORAȘULUI ÎNFRĂȚIT – Trei consilieri județeni maramureșeni vor fi prezenți al Zilele Orașului Panevezys din Republica Lituania

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA INVITAȚIA ORAȘULUI ÎNFRĂȚIT  În data de 25 februarie 2015, plenul Consiliului Județean Maramureș a  aprobat înțelegerea de cooperare între județul Maramureș şi orașul PANEVÈŽYS, respectiv districtul PANEVĖŽYS din Republica Lituania, prin hotărârea nr. 27/25.02.2017. Acest moment a marcat înfrățirea județului nostru cu cele două entități din Lituania.

În urma invitației de a participa la zilele orașului înfrățit, trei consilieri județeni au pornit către Lituania în dimineața zilei de 6 septembrie, urmând să revină în județ la data de 11 septembrie 2017. Din delegația care reprezintă Maramureșul fac parte consilierii Gheorghe Mihai Bârlea (PNL), Felician Cerneștean (PNL) și Sorin Pop (UNPR).

După ce vor înopta pe drum la hotelul Podlasie din Bialystok (oprire intermediară), reprezentanții Consiliului Județean vor ajunge în orașul Panevezys joi, 7 septembrie, unde sunt așteptați de coordonatorul local, Rima Ciurliene. În această zi vor vizita Muzeul de Artă și Pavilionul de Ceramică, iar apoi Compania EcoLinum, o fabrică de prelucrare a inului, manufactură locală. Din programul stabilit reiese că, în 8 septembrie, aleșii județeni vor vizita  Muzeul Local Lore, vor participa la ceremonia de arborare a drapelului orașului Panevezys, vor efectua o vizită la berăria locală Kalnapilis, dar vor participa și la un prânz și un cocktail oferit de primarul orașului, R.M. Rackauskas, cu ocazia zilelor orașului.

În cursul zilei de 9 septembrie programul prevede participarea la un târg de artizanat, o vizită la Studioul artizanal de sticlă Glassremis și prezența la parada festivă. Delegația maramureșeană va părăsi Lituania în cursul zilei de 10 septembrie 2017, urmând să înnopteze pe drum, iar în 11 septembrie, consilierii județeni Gheorghe Mihai Bârlea, Felician Cerneștean și Sorin Pop vor reveni în județ cu mașina cu șofer pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Maramureș.

 

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA