AcasăActualitateSocialLA ÎNĂLȚIME - Jandarmii montani au desfășurat activități practice la Creasta Cocoșului

LA ÎNĂLȚIME – Jandarmii montani au desfășurat activități practice la Creasta Cocoșului

DISTRIBUIȚI

Jandarmii montani maramureşeni au desfăşurat, în ziua de 27 martie a.c., o serie de activităţi practice specifice în vederea consolidării capacităţii de intervenţie şi salvare montană. Jandarmul montan, un om în slujba oamenilor, cu menirea de a escalada masive muntoase pe direcţii greu accesibile, de a desfăşura acţiuni dinamice în timp îndelungat, în orice anotimp şi condiţii de stare a vremii, de a aplica o gamă largă de forme, metode şi  procedee de căutare şi salvare specifice terenului muntos, veghează ca munţii să nu fie tulburaţi de strigăte de ajutor ale oamenilor.

Pentru aceasta, este nevoie de o temeinică pregătire teoretică şi practică, cunoaşterea particularităţilor de manifestare a factorilor mediului montan, fiind în măsură să contracareze efectele negative ale acestora şi să exploateze avantajele oferite de un astfel de teren.

În acest context, jandarmii din cadrul Posturilor Montane de Ordine Publică Şuior şi Cavnic, s-au reunit în zona Crestei Cocoşului pentru o serie de activităţi practice, cu scopul consolidării capacităţii de intervenţie şi salvare, a perfecţionării deprinderilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi a misiunilor, aprofundarea modului de lucru şi utilizarea noului aparatului GPS – Garmin 64s din dotare.

Dintre activităţile desfăşurate, se evidenţiază în special: transformarea unor coordonate în grade şi minute, stabilirea acestora pe harta aparatului GPS; stabilirea şi marcarea unui traseu şi deplasarea folosind GPS – Garmin 64s; deplasarea după coordonate date către o locaţie transmisă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA