AcasăLIFELA ÎNĂLŢIME - Bărbații olandezi şi femeile letone sunt cele mai înalte...

LA ÎNĂLŢIME – Bărbații olandezi şi femeile letone sunt cele mai înalte persoane din lume

DISTRIBUIȚI

LA ÎNĂLŢIME Bărbații olandezi și femeile letone au cea mai mare înălțime medie din lume, potrivit unui studiu publicat marți în revista științifică „eLife”, semnalează EFE.

LA ÎNĂLŢIME Olandezul mediu atinge o înălțime de 183 centimetri, în timp de femeile letone au, în medie, 170 centimetri, potrivit unui studiu al Imperial College din Londra, care a avut în vedere date din 187 de țări începând din 1914.

La polul opus, cei mai scunzi bărbați de pe planetă, cu o înălțime medie de 160 centimetri, se află în Timorul de Est, iar cele mai scunde femei, cu înălțimea de 150 centimetri, sunt cele din Guatemala.

Examinând datele din ultimii o sută de ani, oamenii de știință au constatat că în ultimele decenii nu a mai crescut înălțimea medie a cetățenilor din unele țări, majoritatea acestora înregistrând o creștere la începutul secolului al XX-lea.

Statele Unite ale Americii au fost una dintre țările bogate care au înregistrat această stagnare, ca și Regatul Unit, Finlanda, Japonia.

În 1914, bărbații americani ocupau locul al treilea din lume ca înălțime, iar femeile, locul al patrulea, în timp ce acum se situează pe locurile 37 și, respectiv, 42.

În schimb, în Spania, Italia și diverse țări din America Latină crește înălțimea medie a cetățenilor, potrivit cercetătorilor, care indică nutriția și mediul ca factori fundamentali pentru creștere, alături de caracteristici genetice individuale.

„Acest studiu ne oferă o imagine asupra sănătății națiunilor din ultimul secol și arată că înălțimea medie în cadrul unor națiuni a scăzut, în timp ce în cadrul altora a crescut”, a scris într-un comunicat autorul principal al studiului, Majid Ezzati.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA