Acasă Actualitate 112 LA FRONTIERA DE NORD - Focuri de armă şi 4.400 pachete țigări...

LA FRONTIERA DE NORD – Focuri de armă şi 4.400 pachete țigări confiscate de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

LA FRONTIERA DE NORD În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni, în zona de responsabilitate, 4.400 pachete țigări, în valoare totală de 51.500 lei.

Marţi, 14 octombrie, în jurul orei 11.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit pentru control, pe raza localității Tisa, un autoturism marca Mercedes.

Despre maşina înmatriculată în România existau date că transportă țigări de proveniență extra comunitară.

Autoturismul era condus de Liviu R., de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe pachete cu țigări în interior și într-un spațiu special amenajat în portbagaj.

Persoana în cauză, mașina și pachetele cu țigări au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor .

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 900 de pachete, în valoare de 10.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul, în valoare 6.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Maramureşeanul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina, jud. Suceava, trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce, lucrătorii noștri au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în zonă trei colete care conțineau 3.500 pachete cu țigări, marca Marble, în valoarea de aproximativ 41.000 lei.

Ţigările au fost confiscate. Cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

PE SURSE: ÎNCĂ UN LIBERAL CU CORONAVIRUS – Președinta Organizației de Femei Liberale din Maramureș, internată în spital

Un nou caz de infectare cu noul Coronavirus în rândul liberalilor maramureșeni. În urmă cu câteva săptămâni, doi consilieri locali băimăreni din PNL au...

LA FINAL DE CAMPANIE – Vezi mesajul transmis maramureșenilor de către Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Cu gândul la viitor...Dragi maramureșeni, privesc în urmă și mă gândesc la tot ceea ce am făcut pentru Maramureș, dar și la tot ceea...

DIN SERIA “LUPUL MORALIST” – Politicianul care, după ce l-a făcut “praf” pe președintele Iohannis, candidează acum în Maramureș din partea… PNL

În cursa pentru putere, și Partidul Național Liberal își calcă peste principii primind în organizație cu brațele deschise fel și fel de politicieni, unii...

Maramureș – drumuri bune!

În ultimii 4 ani, peste 200 de kilometri de drum județean au fost cuprinse în proiecte de reabilitare şi modernizare, finanţate din fonduri guvernamentale...

ACTUALIZARE/ VIRUSUL NU ȚINE CONT DE ALEGERI – Socrii candidatului PNL la Primăria Baia Mare, internați cu Covid – 19. Au aceeași adresă în...

Temutul virus care a îngenuncheat întregul mapamond, nu ține cont de statut, religie, naționalitate, vârsta, orientare politică sau alegerile locale care se apropie cu...