Acasă Actualitate 112 LA FRONTIERA DE NORD - Colete cu ţigări abandonate, ascunse în canistră...

LA FRONTIERA DE NORD – Colete cu ţigări abandonate, ascunse în canistră şi printre napolitane sau transportate cu drona

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat în zona de responsabilitate, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

Ei au descoperit şi confiscat aproximativ 26.000 pachete țigări, în valoare de 300.300 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Azi dimineață, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul ucrainean Dmyitro R., în vârstă de 22 ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, bagajelor și persoanei.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în mai multe cutii cu napolitane, cantitatea de 246 pachete de țigări, mărcile Kent și Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 370 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către autoritatea vamală.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Și în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român, Magdalena K., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că femeia transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-o canistră din plastic, cantitatea de 140 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 630 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, 30 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, pe un drum forestier de pe raza localității Valea Vișeului, au fost observat, în apropierea frontierei de stat, două autoturisme de teren, care nu-și justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră s-au apropiat de mașinile suspecte, moment în care au putut observa că sunt încărcate cu mai multe colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră.

S-au dispus măsuri de cercetare și monitorizare a zonei, în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate, fiind anunțate totodată despre caz și autoritățile statului vecin.

Mașinile încărcate cu țigări au fost conduse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 20.460 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 240.000 lei, precum și cele două autoturisme, au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit în zona de responsabilitate, abandonate, pe raza localității Bistra, jud. Maramureș, 10 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.810 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 56.200 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Tot ieri, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone).

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, iar în urma acestor măsuri a fost descoperit un colet de mici dimensiuni care conținea țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 270 pachete cu ţigări, în valoare de 3.100 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Informaţii şi foto furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ALEGERI LOCALE 2020 – Tot ce trebuie să știi despre alegerile locale care se desfășoară duminică, 27 septembrie 2020

Duminică, 27 septembrie 2020, un număr total de 425.911 alegători cu drept de vot, conform datelor Autorității Electorale Permanente sunt așteptați la urne în...

PE SURSE: ÎNCĂ UN LIBERAL CU CORONAVIRUS – Președinta Organizației de Femei Liberale din Maramureș, internată în spital

Un nou caz de infectare cu noul Coronavirus în rândul liberalilor maramureșeni. În urmă cu câteva săptămâni, doi consilieri locali băimăreni din PNL au...

LA FINAL DE CAMPANIE – Vezi mesajul transmis maramureșenilor de către Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Cu gândul la viitor...Dragi maramureșeni, privesc în urmă și mă gândesc la tot ceea ce am făcut pentru Maramureș, dar și la tot ceea...

DIN SERIA “LUPUL MORALIST” – Politicianul care, după ce l-a făcut “praf” pe președintele Iohannis, candidează acum în Maramureș din partea… PNL

În cursa pentru putere, și Partidul Național Liberal își calcă peste principii primind în organizație cu brațele deschise fel și fel de politicieni, unii...

Maramureș – drumuri bune!

În ultimii 4 ani, peste 200 de kilometri de drum județean au fost cuprinse în proiecte de reabilitare şi modernizare, finanţate din fonduri guvernamentale...