AcasăActualitate112LA FRONTIERA DE NORD A ROMÂNIEI - Aproximativ 31.000 pachete cu ţigări...

LA FRONTIERA DE NORD A ROMÂNIEI – Aproximativ 31.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate

DISTRIBUIȚI

LA FRONTIERA DE NORD A ROMÂNIEI Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, două autoturisme de teren în care se aflau aproximativ 31.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.


Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 362.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme de 6.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 1 mai, la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier de pe raza localității Straja, două autoturisme de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care șoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcția de deplasare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical. În acel moment, cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure.

În urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu țigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

 

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, în valoare de 6.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Informaţii furnizate de IPTF Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA