AcasăActualitatePoliticLA EXECUȚIE – Maramureșeanul Remus Borza va fi exclus din ALDE pentru...

LA EXECUȚIE – Maramureșeanul Remus Borza va fi exclus din ALDE pentru că a votat împotriva moțiunii

DISTRIBUIȚI

LA EXECUȚIE Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că va propune structurii statutare a formaţiunii excluderea lui Remus Borza (născut în Copalnic Mănăștur), după ce acesta a votat împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

”Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva, sau altcineva”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că, dacă ar fi fost posibil, ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partidul pe care îl conduce: „N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE”.

tariceanu_08804400„Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Şi, evident, am votat împotriva moţiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil şi raţional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, un guvern care a performat.

Să nu uităm totuşi rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creştere economică din Europa – 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi şi de indezirabil pentru unii a creat totuşi în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflaţie din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce priveşte investiţiile străine la 5 luni – 1,5 miliarde de euro şi evident cea mai mică rată a şomajului în ultimii 20 de ani”, a explicat Borza decizia sa, după ce şi-a exprimat votul.

El a precizat că nu l-a anunţat înainte pe preşedintele ALDE despre intenţia sa de vot.

„N-am anunţat. Nici nu văd de ce să anunţ. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României şi evident că trebuie să avem propria noastră judecată şi evaluare în ceea ce priveşte o hotărâre”, a adăugat Borza.

Deputatul a admis că prin votul său este posibil să fie exclus din ALDE. „E posibil la acest moment, prin perspectiva acestui vot, să devin eu la rândul meu indezirabil faţă de ALDE, incomod eram oricum faţă de partid şi risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi lua eu la rândul meu o opţiune să merg în altă parte”, a spus el.

Întrebat dacă mai cunoaşte alţi parlamentari din PSD şi ALDE care au votat similar lui, Borza a spus: „Posibil să fie. Eu nu am făcut parte din nicio înţelegere, din nicio alianţă. Detest, tocmai pentru aia am intrat în politică, genul ăsta de a face politică pe cumetrie, pe cooperative, pe înţelegeri, pe promisiuni, pe funcţii. Realmente sunt un om care vine din economia reală. Totuşi sunt 20 de ani în care cred că nu am făcut degeaba umbră pământului. Am administrat active de ordinul miliardelor de euro, am o relevantă experienţă pe zona economică şi cred că pot să gândesc şi de unul singur şi nu trebuie să mi se deseneze de către partid o anumită decizie într-o chestiune sensibilă şi chiar vitală pentru naţiunea română”.

El a precizat că a avut marţi, pentru cinci minute, discuţii cu Victor Ponta, cu care a fost coleg de facultate şi se cunosc din 1991.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA