Acasăsinucidere maramuresLA DEZALCOOLIZARE CU EI! – Doi urși dependenți de alcool vor fi...

LA DEZALCOOLIZARE CU EI! – Doi urși dependenți de alcool vor fi aduși din Rusia în rezervația de la Zărnăști

DISTRIBUIȚI

Fundaţia Big Hearts a deschis chiar un proces pentru salvarea urşilor, cărora proprietarul le dădea bere în fiecare zi. În Rusia nu există nicio rezervaţie unde animalele să fie duse, iar asociaţia a apelat la Rezervaţia de la Zărneşti care este cea mai mare din Europa. Cei doi urşi, dintre care unul este orb, au devenit dependenţi de alcool. Animalele sunt ţinute într-o cuşcă mică în spatele unui restaurant din Soci şi în ultimii 20 de ani au primit zilnic bere de la proprietarul localului, dar şi de la clienţii care se distrau pe seama lor.

Asociaţia Big Hearts a intervenit şi a intentat proces pentru salvarea urşilor. Un Tribunal din Rusia a decis eliberarea lor. Proprietarul animalelor a spus că le-a dat bere pentru a suporta mai uşor clima mai caldă de la Soci. „Ordinul judecătoresc spune că urşii trebuie să fie scoşi de aici, dar nu există niciun loc potrivit în Soci în care să îi plasăm“, a spus Anna Kogan, directoarea Fundaţiei Big Hearts. Fundaţia a apelat la Rezervaţia de Urşi din Zărneşti, dar mai este nevoie de documente de transport şi de bani pentru ca animalele să ajungă în România.

„M-am ocupat personal de problemă, după ce mai multe asociaţii europene au făcut apel la noi să primim aceşti urşi care sunt cunoscuţi în întreaga lume după ce au fost văzuţi la Olimpiada de la Soci. Noi îi primim cu mare drag, dar este nevoie ca şi autorităţile din Rusia să întocmească actele necesare pentru transport. Noi am mai avut în Rezervaţie un urs care a avut astfel de problem şi căruia i s-a dat bere. Urşilor le place berea. La ei însă dependenţa nu e ca la oameni. Dacă sunt într-un mediu în care nu primesc alcool problema se rezolvă. Dacă se vor obţine toate documentele necesare vrem să îi aducem cu vaporul până la Constanţa, că este mai uşor decât cu avionul şi apoi îi vom aduce la Zărneşti. În rezervaţie sunt acum 79 de urşi şi mai avem străini ca să spun aşa. Avem doi urşi din Albania, unul din Georgia şi unul din America. Cu toţii s-au adaptat foarte bine şi cred că nici urşii din Rusia nu vor avea probleme“, ne-a declarat Cristina Lapis, reprezentanta Asociaţiei Milioane de Prieteni care gestionează Rezervaţia de urşi de Zărneşti.

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. Acolo trăiesc acum 79 de urşi, care au trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni. Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute.

Rezervaţia este acum deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita cu trenuleţul special şi însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor.

Preşedintele TripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii. (adevarul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA