AcasăActualitateLA DATORIE - Jandarmii maramureșeni vor asigura ordinea publică la evenimentele ce...

LA DATORIE – Jandarmii maramureșeni vor asigura ordinea publică la evenimentele ce se vor desfășura în acest weekend în județ

DISTRIBUIȚI

LA DATORIE Jandarmii maramureşeni vor fi la datorie pe timpul desfăşurării unor competiţii sportive ce vor avea loc şi în acest sfârşit de săptămână,  pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice, identificarea şi sancţionarea acţiunilor de tip infracţional care pot  pune în pericol siguranţa publică.

Sâmbătă, 28 octombrie a.c., între orele 15:00-17:00, pe stadionul din localitatea Baia Mare, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Minaur Baia Mare şi Progresul Dumbrăviţa din Liga a IV-a, seria Sud iar la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, începând cu ora 18.00 se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele C.S.S. nr. 2 Baia Mare şi L.M.V. Tricolorul Ploieşti, meci din cadrul Campionatului Naţional de volei Divizia A. De asemenea, duminică 29 octombrie a.c., între orele 15:00-17:00, pe terenul de fotbal din localitatea Groşii Ţibleşului, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Bradul Groşii Ţibleşului şi C.S. Fărcaşa, meci din cadrul etapei a X-a din Ligile a IV-a şi a V-a, la nivelul judeţului Maramureş.

Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.  În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată de Legea nr.10 din 2012,  spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă sau pe terenul de joc; să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă în arena sportivă; să introducă în arena sportivă sau terenul de joc inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ură.

De asemenea, acestora le este interzis să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spaţiul de joc; să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Informații furnizate de IJJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA