AcasăAdministrațieLA CEAS ANIVERSAR - Consiliul Județean Maramureș a sărbătorit 25 de ani...

LA CEAS ANIVERSAR – Consiliul Județean Maramureș a sărbătorit 25 de ani de excelență în administrația publică județeană

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA CEAS ANIVERSAR Consiliul Județean Maramureș a aniversat vineri, 10 noiembrie 2017, 25 de ani de la constituirea primului consiliu județean.

Evenimentul a început încă de la primele ore ale dimineții, cu ”Ziua porților deschise” pentru toți cei care au dorit să viziteze instituția, birourile executivului, sălile de ședință sau turnul Palatului Administrativ.

Cu începere de la ora 12.00, cei peste 200 de consilieri județeni, președinții și vicepreședinții care au activat sau încă activează în Consiliul Județean au participat la ședința festivă de la Teatrul Municipal din Baia Mare.

Printre oaspeții de seamă s-au numărat și ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Cosmin Butuza, parlamentari ai județului, directorii celor 23 de instituții din subordinea Consiliului Județean și directori ai instituțiilor deconcentrate din Maramureș.

Momentul festiv a debutat cu intonarea imnului României de către Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, după care a urmat mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și al celor opt foști președinți ai Consiliului Județean care au activat în acești 25 de ani.

Gabriel Zetea: Instituția Consiliului Județean reprezintă un etalon de exercitare a funcției publice în administrația județeană

Actualul șef al administrației județene a arătat că instituția Consiliului Județean Maramureș reprezintă un etalon când ne referim la exercitarea funcției publice în administrația județeană.

”Vorbim despre proiectele finalizate, despre proiectele care se află în derulare, dar și despre cele care se află în fază de proiect.

Dacă ne referim la proiectele finalizate putem vorbi despre drumul județean Baia Sprie – Bârsana și Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord, dacă ne gândim la proiectele aflate în derulare ne putem gândi la Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor sau operaționalizarea Aeroportului Internațional ”Maramureș”, iar proiectele mari care așteptăm să le implementăm ar fi, într-o primă fază, reabilitarea drumului județean pe Valea Izei și pe Valea Ruscovei, precum și finanțarea obținută pentru Drumul Nordului.

Dar Consiliul Județean Maramureș nu înseamnă doar proiecte, ci și instituții aflate în subordine. Și aici vom aminti doar câteva din cele 23, respectiv Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu Baia Mare”, Ansamblul Național Folcloric ”Transilvania”, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

În subordinea CJ Maramureș se află instituții de cultură, muzee, spitale, școli speciale și toate muncesc pentru binele maramureșenilor.

Consiliul Județean Maramureș înseamnă, în primul rând, oameni care au reprezentat instituția în acești 25 de ani. Iar dacă vorbim despre Consiliul Județean ca despre un întreg, atunci sufletul și inima este reprezentată de aparatul propriu al instituției, angajați sau personal contractual.

Mulțumesc tuturor pentru devotamentul și dăruirea voastră, pentru tot ce faceți pentru Maramureș și maramureșeni”.

În încheiere, actualul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a mulțumit tuturor președinților care au condus instituția în anii anteriori și i-a felicitat pentru activitatea depusă în mandatele lor.

Foștii președinți ai CJ Maramureș au vorbit despre experiența avută în executivul administrației județene

Zamfir Ciceu, cel care a condus Consiliul Județean între anii 2012 – 2016 a declarat că activitatea în administrația publică nu este neapărat una grea, ci una complexă.

”După ce omul politic a ajuns într-o demnitate publică trebuie să dezbrace halatul politic și să se apuce de administrație.

Fără administrație, politica rămâne o vorbă goală. Aplicarea politicilor în administrație este una dintre cele mai mari provocări, iar măsura în care am reușit o apreciază județul Maramureș”.

La final, Zamfir Ciceu a mulțumit colaboratorilor și aparatului propriu cu care a lucrat în timpul mandatului său, dorind, în același timp, mult succes actualei conduceri.

Următorul la cuvânt s-a înscris Mircea Man, președinte al Consiliului Județean între anii 2008 – 2012.

Despre perioada în care a condus instituția județeană spune că a fost grea, dar frumoasă.

”A fost o perioadă grea, pe care mi-am asumat-o, dar a fost frumos, solicitant și interesant. Am fost apropiat de primari și de instituțiile din subordine și m-am bucurat că am avut ocazia să lucrez alături de ei. Doresc mult succes actualului președinte, consilierilor județeni, parlamentarilor, deoarece fără fonduri care să vină spre Maramureș lucrurile nu pot să avanseze”.

La microfon a vorbit, apoi, Marinel Kovacs, cel care a fost președinte al Consiliului Județean între anii 2004 şi 2008.

”Este un moment aniversar, deoarece sărbătorim 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean. Felicitări tuturor celor prezenți pe scenă, cei care vreme de două, trei sau chiar mai multe mandate au încercat și chiar au reușit să facă ceva pentru acest județ. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la elaborarea și apoi realizarea hotărârilor care au avut în vedere interesul Maramureșului”, a declarat Marinel Kovacs.

Între anii 2000 și 2004, în fruntea Consiliului Județean s-a aflat Alexandru Cosma. În cuvântul său adresat invitaților, Cosma a arătat că înființarea Consiliului Județean înseamnă refacerea autorității statului în teritoriu.

”Mulțumesc tuturor celor care au lucrat și care au gândit altfel pentru Maramureș. Cel mai important este faptul că, de-a lungul timpului, am reușit să ne transferăm idealurile și gândurile de la un președinte la alt președinte, iar aparatul propriu a dus mai departe proiectele gândite”.

Tot un mandat de patru ani de zile a avut și Teodor Lupuți, cel care s-a aflat la conducerea Consiliului Județean între anii 1996 – 2000. Acesta arătat că momentul este încărcat de aduceri aminte și nostalgii.

Între 1995 şi 1996, Consiliul Județean Maramureș a fost condus de Călin Matei. Despre anii petrecuți în instituția județeană în funcțiile de consilier județean, președinte sau vicepreședinte a avut doar cuvinte de apreciere, arătând că acesta va rămâne cel mai drag loc de muncă pentru el, mai important chiar decât Parlamentul României.

A vorbit, apoi, Decebal Traian Remeș, președinte al CJ Maramureș între 1994 şi 1995, ultimul la cuvânt fiind și primul președinte al acestei instituții in județ, Ioan Dulf, care a activat în mandatul 2002 – 2004.

După discursurile celor nouă președinți, la cuvânt s-au înscris senatorul Liviu Marian Pop, ministru al Educației Naționale și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

A urmat decernarea plachetelor și a diplomelor pentru vicepreședinții Consiliului Județean, pentru cei care au activat în funcțiile de secretari sau de administratori ai județului. Nu a lipsit nici mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, care a subliniat faptul că acest eveniment marchează un sfert de secol de muncă, de zbateri, de idealuri, de împliniri.

La final, toți consilierii județeni care au activat în acești 25 de ani au fost recompensați cu o diplomă și o plachetă, evenimentul continuând în fața Palatului Administrativ din Baia Mare cu spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, ”Cât îi Maramureșu”, unde au fost prezenți invitați din Moldova, Transilvania, Țara Românească, Chișinău și Cernăuți. Momentul aniversar s-a încheiat prin aprinderea iluminatului arhitectural.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA