AcasăIT & CLA CÂT MAI MULTE – Românii, lideri regionali la numărul de persoane...

LA CÂT MAI MULTE – Românii, lideri regionali la numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA CÂT MAI MULTE  Românii sunt lideri regionali în ceea ce privește numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone și îl utilizează minimum patru ore pe zi, potrivit unui studiu de specialitate, remis marți Agerpres.

„Dintre cele 23 de țări analizate în cadrul studiului, România, alături de Bulgaria, au arătat cel mai mare potențial de dezvoltare al segmentului de plăți mobile. În prezent, doar un român din 25 a declarat că efectuează plăți de pe mobil, însă procentul celor care au afirmat că ar prefera să utilizeze smartphone-ul pentru plăți este semnificativ mai mare, respectiv de 69%”, relevă datele unui studiu realizat de IPSOS Research pentru Mastercard.

Potrivit acestuia, la nivelul întregii Europe Centrale și de Est, smartphone-ul este dispozitivul cu cel mai mare potențial de a înlocui cardul ca metodă de plată preferată, 8 din 10 consumatori din regiune indicând acest dispozitiv ca fiind instrumentul lor preferat de plată, după card.

FINANCIARE – În 2032 va fi o criză financiară care va împinge omenirea într-un Ev Mediu Întunecat

Studiul a identificat românii ca fiind cei mai optimiști dintre europeni cu privire la efectul pozitiv al inovației asupra societății, astfel 82% dintre aceștia cred că inovația este benefică pentru societate, un procentaj mai ridicat decât în țări dezvoltate, precum Franța (64%), Germania (70%) sau Marea Britanie (74%).

„Documentul relevă faptul că românii cu vârsta între 40 și 50 ani sunt mai optimiști cu privire la impactul inovației asupra societății decât cei cu vârste între 20 și 29 ani. Principalele domenii unde respondenții români au arătat că și-ar dori să vadă mai multă inovație sunt sistemul de educație (53%), transportul public (47%) și sistemul de sănătate (44%)”, menționează sursa citată.

NUNTA DE AUR – Cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, sărbătoriți luna viitoare

Conform acestuia, studiul a analizat inclusiv metoda favorită de autentificare a tranzacțiilor, descoperind preferințe similare în ceea ce privește utilizarea amprentei utilizatorului, validarea printr-un cod unic de autorizare primit prin SMS și tradiționalul cod PIN.

„Astfel, în mod interesant, românii par a fi pregătiți să renunțe la utilizarea codului PIN pentru autorizarea plății cu cardul — doar 29% dintre respondenți au indicat această metodă, în timp ce 37% sunt mai interesați de autentificarea biometrică (30% amprentă și 7% selfie), iar 33% ar prefera să primească prin SMS un cod unic pentru autorizarea fiecărei tranzacții”, precizează sursa citată.

Studiul a fost derulat de IPSOS Research pentru Mastercard pe parcursul verii anului 2016 și a compilat date din 23 țări, respondenții fiind utilizatori de internet și posesori ai unui cont bancar, cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA