spot_img
AcasăActualitateSocialLA CÂMP SE PRICEPE - Prefectul, inginer agricol Rohian, a verificat abuzurile...

LA CÂMP SE PRICEPE – Prefectul, inginer agricol Rohian, a verificat abuzurile de la păşunea Dealul Sălsigului

DISTRIBUIȚI

Marţi, 24 februarie 2015, prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, s-a deplasat in comuna Sălsig, urmare a unei petiţii depusela Instituţia Prefectuluide către Zah Traian, Zah Viorel si Pop Silviu, din localitate. Aceştia au semnalat comiterea unor abuzuri in ceea ce priveşte păşunea de pe „Dealul Sălsigului”.Ei s-au plâns reprezentantului Guvernului in teritoriu că un cetăţean din judeţul Sibiu ar fi cumpărat ilegal şi împrejmuit un teren, blocând accesul la stana şi la drumul care ducea spre păşunea satului.

 

Printr-un Ordin al Prefectului, având la baza sesizarea formulata de localnici, s-a constituit o comisie mixta de verificare alcătuită din: prefectul judeţului Maramureş, reprezentanţi ai APIA Maramureş si ai OCPI Maramureş. Totodată, la fata locului s-au deplasat si primarul comunei Sălsig, Luca Florian si viceprimarul Vasile Şofran.

La fata locului s-a constat existenta unui gard din stâlpi de lemn şi spini, înalt de circa 1,5 – 2 metri care obstrucţiona accesul la păşune şi la stână a petenţilor.

Până când comisia va analiza situaţia tuturor terenurilor aflate in litigiu, prefectul Anton Rohian a solicitat înlăturarea gardului si permiterea accesului la păşune si la stână.

Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA