spot_img
AcasămodeleLA BISTRIŢA - Festivalul Internațional de Literatură și Lectură (FILL). Ediția Proză...

LA BISTRIŢA – Festivalul Internațional de Literatură și Lectură (FILL). Ediția Proză Scurtă

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA BISTRIŢA Între 23-25 septembrie 2016, va avea loc la Bistrița prima ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Lectură (FILL). Ediția Proză Scurtă.

Festivalul are la bază proiectul „Cui îi e frică de literatură?”.

Își propune să dezvolte o relație dinamică între cititori și scriitori prin evenimente pun cititorul pe o poziție de forță.

În acest sens, proza scurtă, unul dintre genurile care au cunoscut cea mai spectaculoasă revenire în literatura română a ultimilor ani, poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a cîștiga cititorii tineri de partea literaturii române actuale.

În fiecare zi a festivalului, scriitorii invitați se vor întîlni cu elevii de la două dintre liceele de elită din Bistrița – Colegiul Național „Liviu Rebreanu“ și Colegiul Național „Andrei Mureșanu“.

Serile vor fi dedicate lecturilor de proză scurtă, urmate de discuții informale cu scriitorii. Timp de trei zile, prin intermediul dialogului cu cititorii și al lecturilor de proză scurtă, punem în discuție ideea literaturii care creează în primul rînd o comunitate de cititori, în care narativitatea, interpretarea și regimul ficțional apar ca dimensiuni esențiale ale vieții cotidiene.

În cea de-a treia zi a festivalului, va avea loc o dezbatere cu editorii care, prin activitatea lor, au încurajat proza scurtă, fie prin publicarea acesteia în volum, fie prin coordonarea unor publicații dedicate genului.

INVITAȚI

Scriitorii:

Adriana Bittel
Marius Chivu
Ardian-Christian Kyçyku
Mihai Mateiu
Bogdan Munteanu
Veronica D. Niculescu
Philip Ó Ceallaigh
Cezar Paul Bădescu
Bogdan-Alexandru Stănescu
Lucian Dan Teodorovici
Alexandru Uiuiu

Editorii
Laura Albulescu
Simina Diaconu
Dan Pleșa

Festivalul Internațional de Literatură și Lectură este organizat de Societatea de Concerte Bistrița şi este finanţat prin programul ACCES, al Ministerului Culturii.

(Marius Tatomir)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA