spot_img
AcasăslolvaciaLA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ – Vezi programul activităților culturale ce se vor desfășura...

LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ – Vezi programul activităților culturale ce se vor desfășura zilele acestea

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ  În săptămâna 26-30 martie, la Secția pentru copii, între orele 9.00 – 13.00 vor avea loc în fiecare zi: vizite, vizionări de filme, prezentări de carte, vernisaje. Activitățile se vor desfășura în cadrul programului „Școala Altfel”. Participă elevi de la școlile din municipiu și din județul Maramureș.


Luni, 26 martie,
Ora 9.00, Holul expoziţional al Secţiei pentru copii

Va avea loc vernisajul concursului de desene şi felicitări „La mulţi ani, Poliţia română!”, realizat cu ocazia Zilei Poliţiei Române, coordonator subcomisar Cecilia Grozavu.
La vernisaj vor participa: elevii clasei I A (coordonator prof. Eugenia Pampa), elevii clasei a II-a A (coordonator prof. Cristina Roman), de la Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, elevii clasei a II-a B, prof. Sonia Corpodean, elevii clasei pregatitoare A, coordonator prof. Smaranda Petresţchi, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi elevii clasei pregătitoare A, prof. Oana Mureşan, de la Şcoala Gimnazială Cicârlău. Cele mai bune desene vor fi premiate cu diplome şi pachete oferite de reprezentanţii Poliţiei Municipale.

Marţi, 27 martie
Ora 13, Secţia împrumut carte pentru adulţi

Secţia împrumut carte pentru adulţi, în colaborare cu Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” (prof. corodonator Aniţaş Cornelia), va organiza activitatea “Oameni de ştiinţă” şi o expoziţie de carte pe această temă.

Joi, 29 martie
Ora 13, American Corner

Va avea loc activitatea “TeenPoetry – a world in rhymes” (ediția a VI-a), care va cuprinde 2 secțiuni: creaţie şi recitare. Sunt invitate să participe liceele din județul Maramureș. Fiecare liceu va putea participa cu câte 2 (maximum 3) elevi/secțiune, elevii având posibilitatea să prezinte, fiecare, câte 2 poezii în limba engleză.

Activităţi extramuros desfăşurate în săptămâna 26-31 martie
Luni, 25 martie – Joi, 29 martie
Chişinău

O delegaţie din partea Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, condusă de Dr. Teodor Ardelean, se va deplasa la Chişinău pentru a participa la evenimentele dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România.
În cadrul evenimentelor, în data de 26 martie, ora 14.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Chişinău, va avea loc lansarea cărţii „Ochii Basarabiei”, semnată de scriitorul şi jurnalistul Gheorghe Pârja.

Miercuri, 28 martie
Ora 11, Filiala Traian

Filiala Traian va primi în vizită elevii clasei a II-a D de la Școala „Lucian Blaga”, director prof. Ardelean Amalia, înv. Săsăran Irina. Cu această ocazie, bibliotecara Ioana Dunca le va prezenta elevilor colecţiile bibliotecii, modul în care sunt așezate cărţile la raft şi cum pot să-și aleagă singuri o carte.

În continuare, va avea loc o prezentare de carte intitulată “Biblioteca unde se nasc minți si suflete”, iar în încheiere, bibliotecara Rodica Hossu va prezenta elevilor expoziția de carte „Cele mai frumoase poezii pentru copii”, dedicată împlinirii a140 de ani de la naşterea poetei Elena Farago (1878). Activitatea va avea loc în cadrul „Şcolii Altfel.”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA