AcasăActualitate112LA BERBEŞTI ŞI HALMEU - Țigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de...

LA BERBEŞTI ŞI HALMEU – Țigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei

DISTRIBUIȚI

LA BERBEŞTI ŞI HALMEU Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 5.700 pachete cu țigări de contrabandă, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România.

Miercuri, 3 ianuarie, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat Csaba D., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în uși și într-o canistră pentru combustibil, cantitatea de 830 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, de peste 3.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot miercuri, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe DN18, pe raza localității de frontieră Berbești, un autoturism care se deplasa în mare viteză spre Baia Mare.

Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, moment în care şoferul a mărit viteza și a continuat deplasarea.

Autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat, iar în acesta au fost descoperite mai multe colete cu țigări, ce conţineau 4.899 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 57.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA