AcasăEvenimentLa anul, “Drumul lui Pintea” (DN18B) va cunoaste in sfarsit asfaltul (VIDEO)

La anul, “Drumul lui Pintea” (DN18B) va cunoaste in sfarsit asfaltul (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

“Drumul lui Pintea” sau DN18 B care face legatura intre Dej si Targu Lapus prin Chiuiesti si Magoaja va fi in sfarsit reabilitat. Trecut in administrarea drumurilor nationale in 2010, in speranta ca va fi modernizat mult mai repede pe bani guvernamentali, DN18B a fost lasat de izbeliste de autoritati, cu toate ca potentialul turistic al zonei este unul foarte ridicat, avand in vedere manastirile din zona, dar si istoria locului.

Dupa patru ani de la clasificarea acestuia ca drum national si multi altii in care acest drum nu a vazut un petic de asfalt, multiplele interpelari depuse de deputatul dejean Cornel Itu au avut rezultat. Joi dupa-amiaza, la granita dintre judetele Cluj si Maramures, s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor de modernizare a soselei cunoscuta popular “Drumul lui Pintea”. Eugen Cecan, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a declarat ca in acest an se va lucra la stratul de baza al acestui drum, prin crearea fundatiei cu piatra sparta, iar la anul, va fi asfaltat. Deputatul Cornel Itu a declarat ca modernizarea acestui drum are o importanta deosebita pentru cele doua judete, in mod special din punct de vedere turistic, avand in vedere ca in curand va fi amenajat aici si un “Izvor al lui Pintea”, dupa ce anii trecuti a fost ridicata o troita in memoria lui Pintea Viteazul. Autoritatile judetene din Maramures spun ca reabilitarea DN18B este importanta si din punct de vedere economic, dat fiind faptul ca transportatorii de la firmele din Targu Lapus nu vor mai fi nevoiti sa faca un ocol pe la Coroieni-Galgau sau chiar prin Baia Mare, de la finalizarea lucrarilor avand acces mult mai usor in DN1C. Eugen Cecan a declarat ca anul viitor, amenajarea drumului national va fi extinsa pana la Caseiu, in intersectia cu DN1C, prin largirea partii carosabile, dar si in judetul Maramures, de la Targu Lapus la Baia Mare. DN18B scurteaza legatura intre Cluj-Napoca si Baia Mare cu aproximativ 38 de kilometri, iar valoarea lucrarilor este de 2.4 milioane de lei.

La evenimentul de ieri au luat parte si prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, senatorul de Maramures, Sorin Bota, Gabriel Zetea, vicepresedintele CJ Maramures, Gavril Mihut – primarul comunei Chiuiesti, consilierul local din Dej, Nelu Anca, dar si primarul municipiului Dej, Costan Morar.

Sursa – text, foto si video: Dejeanul.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA