spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICJurnalistii in vizorul judecatorilor CCR: Ai calomniat, te-am arestat si faci puscarie!

Jurnalistii in vizorul judecatorilor CCR: Ai calomniat, te-am arestat si faci puscarie!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Judecătorii CCR au decis că insulta şi calomnia trebuie reintroduse în Codul Penal, pentru ca persoanele care comit aceste infracțiuni să pedepsite iar cu închisoarea.

Vești proaste pentru românii care sunt acuzați de insultă și/sau calomnie. Dacă până acum puteau primi cel mult o amendă în urma unui proces civil, de azi înainte riscă ani grei de închisoare.

Pentru asta, românii trebuie să ”mulțumească” judecătorilor Curții Constituționale.

Luni, judecătorii CCR au decis cu unanimitate de voturi ca insulta şi calomnia să fie reintroduse în Codul Penal.

Judecătorii Curţii au găsit că hotărârea ÎCCJ contrazicea o decizie din 2007 a CCR, care cerea menţinerea celor două delicte în Codul Penal. În prezent, ca urmare a Deciziei ÎCCJ, insulta şi calomnia se judecă în civil.

Urmare a decizia de luni a CCR, care este definitivă şi general obligatorie, celebrele articole 205, 206 şi 207 – tratând primul insulta, cel de-al doilea – calomnia şi cel de-al treilea – proba verităţii – ar urma astfel să revină în Codul Penal.

Rămâne de văzut dacă această decizie va duce la diminuarea proceselor care au ca obiect de activitate insulta și calomnia, sau vom vedea după gratii, jurnaliști incomozi care deranjează oameni cu greutate din România.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA