AcasăActualitate112JURNALIST AGRESAT / ACTUALIZARE - Vezi punctul de vedere al reprezentanților mall-ului...

JURNALIST AGRESAT / ACTUALIZARE – Vezi punctul de vedere al reprezentanților mall-ului din Deva în cazul jurnalistului care acuză că a fost agresat de agenții de pază

spot_img

DISTRIBUIȚI

JURNALIST AGRESAT Agresat în timp ce îşi făcea meseria. I s-a întâmplat unui jurnalist din Deva, chiar în timpul uriaşei furtuni de duminică.

Bărbatul a fost lovit de paznicii unui mall care încercau să ascundă faptul că o femeie a fost lovită grav de un panou publicitar chiar în faţa complexului.

Bruscat de agenţii de pază ai centrului comercial din Deva, reporterul încearcă să-şi recupereze un pantof care i-a căzut în altercaţie, scrie Observator.

Jurnalistul se îndepărtează, dar este urmărit în continuare de agenţii de pază.

Agenţii au încercat să îl împiedice pe jurnalist să filmeze un incident petrecut în parcarea complexului.

În timpul furtunii de duminică, o femeie de 63 de ani a fost rănită grav de un panou publicitar din faţa mall-ului. Reporterul a depus plângere la poliţie.

„Colegii mei au întocmit un dosar de cercetare penală de purtare abuzivă, umând ca în urma probatoriului să se ia măsuri faţă de persoanele care vor fi considerate vinovate de săvârşirea acestei infracţiuni”, a declarat comisarul Bogdan Niţu, de la IPJ Hunedoara.

Colegii victimei vor să tragă un semnal de alarmă, pentru ca o astfel de atitudine agresivă să nu se mai repete.

Reprezentanţii mall-ului au fost contactaţi de către jurnaliştii de la Hunedoara Liberă, însă până acum nu au primit niciun răspuns.

PUNCTUL DE VEDERE AL SHOPPING CITY DEVA

„În urma evenimentelor petrecute duminică, 17 septembrie, în parcarea Shopping City Deva, în care a fost implicat jurnalistul Raul Magda și agenții de pază ai firmei Evolution Security, dorim să facem câteva precizări.

Jurnalistul Raul Magda, reprezentant al publicației Hunedoara Liberă, afirmă, în filmările postate pe canalul de Youtube al publicației, că a fost agresat, însa atât în filmările acestuia, cât și în filmările surprinse de camerele de vedere ale centrului comercial, nu există dovezi care să fondeze această declarație. Agenții de pază l-au rugat să nu filmeze, iar în final s-a ajuns la un schimb de replici între agenții de pază ai Evolution Security, companie contractată de Shopping City Deva pentru serviciul de pază și protecție și fotoreporterul Raul Magda, însă nu există dovezi că s-ar fi ajuns la violențe fizice.

Oricare ar fi situația, Shopping City Deva nu susține un comportament conflictual, iar echipa a fost deja sancționată și instruită pentru ca pe viitor astfel de situații să fie gestionate într-un mod profesionist și binevoitor.

Din filmările efectuate chiar de reporterul Hunedoara Liberă reiese că a fost rugat de agenții de pază să nu mai filmeze și a fost informat de faptul că nu îi este permis acest fapt. Se poate observa faptul că era o situație critică, în care o persoană era pregătită pentru a fi transportată de urgență într-o unitate medicală, iar prin filmările făcute de Raul Magda acestei persoane aflate pe teritoriul proprietății Shopping City Deva, i se încalcă dreptul la o viață privată. Atitudinea agenților nu vine din rea-intenție, ci din dorința de a-și îndeplini cât mai bine atribuțiunile de serviciu, ca și fotoreporterul care a insistat să filmeze, deși nu avea un acord pentru a filma pe suprafața proprietății private Shopping City Deva.

Regretăm incidentul și vă asigurăm că angajații și colaboratorii centrului nostru comercial împărtășesc valorile noastre în privința normelor de conduită față de vizitatori. Însă, punem întâmplarea pe seama faptului că situația era una delicată, în care unei persoane i se ofereau îngrijiri medicale de către echipajul al Ambulanței. Subliniem că siguranța clienților noștri este primordială pentru noi și că stăm la dispoziția autorităților pentru soluționarea transparentă a situației”, a fost mesajul pe care l-au transmis reprezentanții Shopping City Deva, pe adresa de e-mail a site-ului ActualMM.

Info

citeşte şi NOI PROTESTE VIOLENTE ÎN SUA – Polițiștii americani, acuzați din nou că folosesc excesiv forța

VESTE DE LA GUVERN – Ministrul Finanțelor vrea să se asigure că salariile din mediul privat nu se vor micșora odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA