AcasăEvenimentJURĂMÂNT - Noi consilierii locali și județeni încep să jure credință celor...

JURĂMÂNT – Noi consilierii locali și județeni încep să jure credință celor care i-au votat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi 23 iunie, noii aleși ai băimărenilor și maramureșenilor încep să depună jurămintele pentru învestirea în funcție.

Conform legii, constituirea consiliilor locale se face se face în termen de 20 de zile de la data alegerilor. Din cauza faptului că aleșii au avut dificultăți în a-și justifica cheltuilelile de campanie – asa cum prevede legea – înainte de temenul limită amintit, s-a ajuns în situația în care ordinul de constituire al consiliilor de către prefectul județului Maramureș să fie emis pe ultima sută de metri .

Prin urmare de astăzi se va jura pe bandă rulantă, astfel ca până pe 25 iunie să fie deja constituite consiliile locale în toate cele 76 de unități administrativ teritoriale din Maramureș, dar și Consiliul Județean.

Conform graficul întocmit primii care jură să iși dedice toată priceperea celor care i-au votat sunt cei care au fost declarați câștigători în localitatea Recea , iar ultimii cei din localitatea Borșa.

În Baia Mare ședința de constituire a Consiliului Local, dar si a Consiliului Județean va avea loc pe 24 iunie.

Ședințele de constituire sunt considerate legal constituite dacă la acestea participă cel puțin majoritatea consilierilor locali aleși și validați.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, asistat de doi consilieri dintre cei mai tineri.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA