AcasăEvenimentSportJUNIOARELE U 19 MERG LA EUROPENE - Băimăreanca Andreea Tecar, contibuție majoră...

JUNIOARELE U 19 MERG LA EUROPENE – Băimăreanca Andreea Tecar, contibuție majoră la calificare

DISTRIBUIȚI

JUNIOARELE U 19 MERG LA EUROPENE Calificare dramatică pentru echipa naţională feminină de junioare U19 la turneul final al Campionatului European, competiţie programată să înceapă la finalul lunii iulie, în Slovenia.

Fetele antrenate de Ion Crăciun au tremurat serios pentru calificare, obţinând rezultatul minim necesar în ultimul meci al turneului de calificare de la La Coruna! Într-o veritabilă finală pentru cel de-al doilea loc calificant, România a încheiat la egalitate, 22-22 (12-13), cu echipa similară a Islandei, obţinând biletele pentru turneul final graţie golaverajului superior!

Finalul a fost unul interzis cardiacilor, tinerele noastre jucătoare revenind de la un pasiv de două goluri (20-22), pentru a apăra eroic, timp de patru minute, acest rezultat al calificării, inclusiv reuşind să reziste unui ultim atac al nordicelor, timp de 40 de secunde. Iar când spunem „eroic”, nu este cu nimic exagerat, „tricolorele” pierzând-o, cu 90 de secunde înainte de final, pe principala marcatoare a echipei, Sorina Târcă, care s-a accidentat grav, după o ciocnire pe propriul semicerc cu islandeza Lovisa Thompson, care a căzut peste genunchiul braşovencei.

Trebuie spus că româncele au început „mai târziu” meciul, părând, în primele zece minute, că n-au realizat că au de jucat, probabil, cea mai importantă confruntare a carierei, de până acum. Islandezele au profitat şi, fără să stea prea mult pe gânduri, s-au desprins la un neverosibil 6-1, după opt minute de joc. Este momentul în care Ion Crăciun a intervenit, chemându-şi elevele la margine, pentru un time-out. Încet-încet, „tricolorele mici” au început să recupereze terenul pierdut, reuşind să restabilească egalitatea în minutul 19, 9-9. Pentru a trece pentru prima oară în avantaj, româncele avea să aştepte repriza secundă, abia în minutul 35, când Andreea Tecar a înscris pentru 14-13. Islandezele n-au cedat, au revenit la conducere, au avut chiar şi două goluri (19-17, min.43), însă zarurile erau departe de a fi fost aruncate.

Româncele au revenit încă o dată, au preluat conducerea cu 20-19 (min.49), dar „thriller”-ul abia începea! Trei goluri legate ale nordicelor şi, cu cinci minute înainte de final, părea că visele de calificare ale fetelor noastre se transformă în castele de nisip. Două goluri ale Andreei Tecar şi o apărare care n-a mai cedat până la final au adus, în extremis, calificarea fetelor noastre.

Pentru România au evoluat: Daciana Hosu, Elena Nagy – portari; Sorina Tîrcă 7 goluri, Andreea Tecar 5, Alexandra Muntean 4, Alexandra Badea 2, Alexandra Banciu 2, Ana Maria Lopătaru 1, Andreea Popa 1, Daria Bucur, Narcisa Verde, Oana Jipa, Andreea Pîrvu, Ana Maria Berbece, Ioana Kelemen. Antrenori: Ion Crăciun şi Cristi Preda.

Din 2011, Andreea Tecar, o mare speranță a handbalului băimărean (născută în 21 martie 1998), a făcut parte, pe rând, din lotul naţional de Cadete, de Junioare, cu care a participat la Campionatul European şi la Campionatul Mondial.

Echipa României încheie turneul de calificare pe locul secund, cu 3 puncte, la egalitate cu Islanda, dar având golaveraj superior: +4, faţă de -2. Conform regulamentului de desfăşurare al competiţiilor de calificare pentru echipe de junioare, primul criteriu de departajare, în caz de egalitate de puncte, este golaverajul general, luându-se în calcul toate meciurile disputate. (sportsudest.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA