spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICJudecator CEDO: Daniel Morar, cel mai bun si grozav procuror al tarii...

Judecator CEDO: Daniel Morar, cel mai bun si grozav procuror al tarii minte la CEDO. Minte cu nerusinare Curtea Europeana!

DISTRIBUIȚI

Corneliu Bîrsan, judecător la CEDO îl face praf pe Daniel Morar, procurorul pe care Băsescu îl vrea șef la Parchetul General. Judecătorul de la CEDO îl acuză pe Morar de faptul că a mințit cu nerușinare Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg și că a făcut abuzuri fără precedent la adresa familie sale.

Șeful DNA, Daniel Morar a călcat în picioare legislația internațională privind imunitatea diplomatică a unui judecător CDEO, la ordinele lui Traian Băsescu. Cel care clamează statul de drept calcă în picioare orice lege națională și internațională pentru a-și elimina adversarii.

Judecătorul CEDO, Corneliu Bîrsan a rupt tăcerea și acuză DNA și pe Daniel Morar că a comis abuzuri inimaginabile la adresa lui și a soției sale Gabriela Victoria Bîrsan.

„Cel mai bun și mai grozav procuror al țării(Nr: Daniel Morar), minte Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Minte cu nerușinare Curtea Europeană, scriind într-un document distribuit colegilor de la Curte că soția a judecat dosare pe care nu le-a judecat. Minte cu nerușinare opinia publica spunând ca n-au știut despre imunitatea de care beneficiam, în care s-a intrat cu cizmele, deși Ministerul de Externe, ca minister de specialitate, demonstrase că ne bucuram de imunitate diplomatică”, a declarat pe 28 februarie judecătorul CDEO, Corneiul Bîrsan.

Pentru că este judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, atât Corneliu Bîrsan cât și soția sa, judecătoarea Înaltei Curți, Gabriela Bîrsan, beneficiază de imunitate diplomatică inclusiv pe teritoriul României. Imunitatea diplomatică are rolul de a proteja persoana în cauză pentru a putea fi imparțial și intangibil. Pentru că beneficiază de imunitate diplomatică, DNA  nu avea voie să asculte telefoanele soților Bîrsan și nici să le percheziționeze domiciliul. Cu toate acestea, Daniel Moar a călcat în picioare imunitatea diplomatică internațională și a ascultat telefoanele celor doi judecători pe mandat de siguranță națională, telefoane cu convorbiri private, de familie.

Au fost încălcate drepturile de care ne bucurăm eu și soția, drepturi care decurg din imunitatea diplomatică de care beneficiem. Faptul că această imunitate este acordată în baza unor reglementări internaționale, această imunitate privește atât corespondența cât și domiciliul persoanei în cauză și implicit urmărirea penală. Toate aceste lucruri au fost încălcate în faza premergătoare începerii actelor de urmărire penală. CEDO a decis că eu și soția ne bucurăm de imunitate și pe teritoriul României”, a declarat Corneliu Bîrsan, marți seară la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Judecătorul a spus că deși a atac în instanță decizia CSM privind percheziția domiciliului său și al soției, a putut vedea respectivul document de încuviințare a percheziției, la câteva luni, abia după ce o instanță de judecată a obligat Consiliul la acest lucru.

Abuzurile DNA la adresa familiei Bîrsan au început pe 6 octombrie 2011 prin descinderi la locuința lor din România, pe motiv că judecătoarea Gabriela Bîrsan ar fi fost suspectă de trafic de influență într-un dosar.

Deși Ministerul de externe a notificat DNA că soții Bîrsan se bucură de imunitate diplomatică, Daniel Morar s-a adresat direct CEDO cerând ridicarea imunității diplomatice, încălcând doate uzanțele internaționale.

CEDO a respins cererea lui Daniel Morar și mai mult de atât a precizat în mod clar și răspicat că atât Corneliu Bîrsan cât și Gabriela Bîrsan beneficiază de imunitate diplomatică.

CEDO a fost siderată și indignată de faptul că DNA a indus în eroare Curtea Europeană precizând în cerere, faptul că judecătoarea Gabriela Bîrsan ar fi judecat un dosar al unui om de afaceri acuzat de trafic de influență, lucru total fals.

Totodată CEDO a stabilit că perchezițiile DNA la adresa familiei Bîrsan au fost ILEGALE.

Corneliu Bîrsan a declarat marți seară la Antena 3 faptul că este extrem de indignat și uluit de tupeul lui Daniel Morar care în 2012 a declarat la tv că nimeni din România nu știa că acesta și soția lui beneficiau de imunitate diplomatică.

Pe 14 noiembrie 2011, Ministerul de Externe, la solicitarea DNA, prin marele procuror cel mai, singurul să fie procuror general al țării, ministerul a răspuns că ne bucurăm de imunitate diplomatică. Neavând încredere în minister, s-au adresat CEDO. Ceea ce m-a indigant și mai mult este împrejurarea că aceeași persoană a DNA, care anul trecut susținea la tv că nimeni nu a știut în țară, că noi ne bucurăm de imunitate deși aflase acest lucru încă din noiembrie 2011”, a mai spus judecătorul Corneliu Bîrsan.

Judecătorul CDEO spune clar și răspicat că Daniel Morar, procurorul preferat al lui Băsescu, despre care președintele spune că e ”singurul potrivit” pentru a fi procuror general și că nu i se poate reproșa nimic, a comis abuzuri fără precedent la adresa unui demnitar european.

ExclusivNews.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA