AcasăEvenimentSportJOCURILE OLIMPICE - Dezastru total pentru România în proba individuală de spadă

JOCURILE OLIMPICE – Dezastru total pentru România în proba individuală de spadă

DISTRIBUIȚI

JOCURILE OLIMPICE Ana Maria Popescu a părăsit competiţia de spadă, fiind învinsă în faza optimilor de finală de sportiva sud-coreeană Choi Injeong.

JOCURILE OLIMPICE Odată cu eliminarea Anei, s-au spulberat şi ultimele speranţe ale noastre în competiţia individuală, Gherman şi Pop peierzând în tururile anterioare. Fetele îşi pot lua, însă, revanşa în competiţia pe echipei, unde sunt văzute favorite numărul doi, după China.

Ana Maria Popescu a fost singura reprezentantă a României rămasă în cursa pentru medalii în proba individuală de spadă, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, după ce Simona Pop şi Simona Gherman au fost eliminate.

Vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008, Ana Maria Popescu s-a calificat în optimile de finală în urma victoriei cu 15-8 obţinută în faţa franţuzoaicei Auriane Mallo.

Sportiva din România a început mai bine şi s-a desprins rapid la 2-0 şi 4-2, dar momentul decisiv al duelului l-a reprezentat startul reprizei a treia, când Ana Maria a făcut trei tuşe la rând şi a dus scorul la 14-7. A urmat o tuşă dublă, care a consfinţit victoria româncei.

În schimb, campioana europeană Simona Gherman nu s-a descurcat la fel de bine, fiind învinsă de o altă scrimeră din Franţa, Lauren Rembi. Deşi a condus în majoritatea timpului – 4-2, 5-3, 8-6 şi 10-8 -, românca a căzut inexplicabil pe final şi a pierdut cinci tuşe la rând, iar adversara sa a câşltigat cu 13-10.

Mai devreme, Simona Pop părăsise competiţia încă din primul tur, unde a fost învinsă cu 15-10 de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA