AcasăActualitateSocialJOBURI ÎN STRĂINĂTATE - Spania angajează cei mai mulți români

JOBURI ÎN STRĂINĂTATE – Spania angajează cei mai mulți români

DISTRIBUIȚI

Rețeaua Eures, care face legătura între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forței de muncă din statele membre ale Spațiului Economic European, sindicate și patronate, pune la dispoziția românilor 1.780 de locuri de muncă, potrivit datelor furnizate miercuri de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).

Mai ales spaniolii și danezii ne cheamă la ei. Astfel, Spania caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un masseur. În Danemarca e vorba de 430 locuri de muncă, dintre care 400 culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni, iar Marea Britanie oferă 321 de slujbe(200 îngrijitori persoane, 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, un şofer profesionist).

O veste bună și pentru asistenții medicali și bucătari. Nemții le transmit că au nevoie să ocupe 125 locuri de muncă (50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenţi manager, 5 electricieni industriali, 2 mecanici industriali, un mecanic – maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice , un brutar, un electrician, un mecanic auto-camioane).

Și Suedia scoate la concurs 55 de posturi (20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto), dar sunt locuri de muncă disponibile și în Slovacia (30 şoferi de autocamion transport internaţional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri), Ungaria (6 locuri pentru mecanici agricoli), Polonia (1 dezvoltator internet, 1 programator aplicaţie – PHP developer), Norvegia (doctorand în Departamentul biomedical), Belgia (proiectant construcţii metalice) și Irlanda (tehnician).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA