AcasăActualitateSocialJOBURI - Cele mai căutate locuri de muncă pentru români în Marea...

JOBURI – Cele mai căutate locuri de muncă pentru români în Marea Britanie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Site-ul AngliaMea.ro a alcătuit un clasament al slujbelor pentru care existӑ constant cerere în Marea Britanie și pentru care cunoașterea limbii romȃne este ori un avantaj, ori condiţie esenţială. Joburile propuse necesitӑ studii de specialitate.

1. Traducӑtor. Dacă aţi absolvit o specializare în Litere și stӑpâniți foarte bine limbile romȃnӑ și englezӑ, veţi gӑsi destul de ușor un job ca traducӑtor. Vi se vor solicita serviciile atȃt pentru traducerea unor documente, cȃt și pentru asistarea unor persoane de origine romȃnӑ care nu vorbesc limba englezӑ. De asemenea, puteţi efectua traduceri ale unor documente oficiale, pentru Ambasadӑ, însӑ pentru aceasta aveţi nevoie de o autorizaţie separatӑ. Mai existӑ posibilitatea de a lucra ca traducӑtor free-lancer. Pentru aceasta trebuie sӑ vӑ înregistraţi pe unul dintre site-urile specializate și sӑ așteptaţi oferte. Aceastӑ metodӑ vӑ oferӑ mai multa flexibilitate dacӑ doriţi sӑ lucraţi de acasӑ sau mai aveţi un job.

2. Teaching Assistant. Ȋn UK existӑ constant cerere pentru poziţia Teaching Assistant sau pe scurt TA, vorbitori de limba romȃnӑ. Pentru acest job trebuie sӑ aveţi pregӑtire pedagogicӑ și în majoritatea cazurilor se cere și experienţӑ. De obicei, veţi lucra cu elevi de școalӑ primarӑ și veţi asista profesorul principal la expunerea lecţiei. Dacӑ nu aveţi pregӑtirea necesarӑ, dar doriţi sӑ lucraţi în învӑţӑmȃnt în UK, va trebui sӑ urmaţi cursuri de calificare. Cel mai frecvent solicitat pentru TA este NVQ 3 în Child Care Learning and Development. Salariul este de aproximativ 50-60 lire/zi.

3. Customer Service. Dacӑ vӑ place sӑ lucraţi cu clienţii, aveţi rӑbdare și vӑ descurcaţi excelent la telefon, Customer Service ar putea fi jobul potrivit pentru dumneavoastrӑ. Va trebui sӑ rӑspundeţi la email-uri, telefoane și solicitӑri din partea clienţilor, sӑ fiţi convingӑtori și politicoși. Apar constant poziţii în acest domeniu pentru vorbitorii de limba romȃnӑ. Nu aveţi nevoie de studii specifice, însӑ de multe ori se cere experienţӑ. Salariul este în jur de 16.000-17.000 lire/an.

4. Nurse. Ȋn UK încӑ există o lipsӑ de personal medical, în special asistente. Condiţiile pentru a fi angajat sunt însӑ destul de stricte și munca este intensӑ. Dacӑ aveţi studii, experienţӑ și stӑpȃniţi foarte bine toate aspectele ce ţin de aceastӑ meserie, puteţi intra în sistemul medical din UK. Ȋn plus, este esenţial sӑ vorbiţi limba englezӑ la perfecţie. Salariile încep de la 22.000 lire/an și pot ajunge pȃnӑ la 35.000 lire/an în funcţie de specializare și experienţӑ.

5. Web Data Analyst. Dacӑ aveţi o pasiune pentru aplicaţiile web, internet și tehnologie și aveţi studii sau experienţӑ în domeniu, aveţi șanse sӑ obţineti un job ca Web Data Analyst. Ȋn ultima perioadӑ au apӑrut tot mai multe poziţii pentru care una dintre cerinţe este și cunoașterea limbii romȃne. Ȋn acest domeniu nu conteazӑ atȃt de mult deţinerea unei diplome cȃt performanţa și cunoștiinţele practice. Salariile încep de la 20.000 lire /an.
Digi24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA