AcasăActualitateSocialJOBURI - Asistenții și agricultorii la mare căutare 

JOBURI – Asistenții și agricultorii la mare căutare 

spot_img

DISTRIBUIȚI

JOBURI Sute de maramureșeni s-au arătat interesați de locurile de muncă pe care angajatorii din spațiul european le-au pus la bătaie în primele șase luni din acest an prin rețeaua Eures.

JOBURI Statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș arată că în perioada menționată au fost puse la dispoziția solicitanților peste 1.000 de locuri de muncă.

În continuare cele mai multe dintre acestea se regăsesc în agricultură, în domeniul medical dar și în asistența socială.  Ordinea suferă însă modificări în funcție de sezon, astfel că după ce luni la rând la personalul medical  a fost primul pe listă, acum agricultura e în top.

JOBURI În Spania, spre  exemplu, prin rețeaua Eures, erau disponibile în primele șase luni din acest an nu mai puțin de 800 de locuri de muncă. Țări precum Germania, Marea Britanie și Suedia se numără și acum printre statele cu cele mai multe oferte pentru români, iar alternativele de angajare sunt variate: de la domeniul serviciilor până la transportul internațional .

De remarcat faptul că din totalul celor care în primul semestru s- au arătat interesați de un astfel de loc de muncă, aproximativ jumătate sunt femei. În acelaşi timp cei mai mulți maramureșeni care își doresc să lucreze în alte state din Europa au vârste cuprinse între 36 şi 45 ani, iar cei mai puțini numără peste 45 de ani.

sursa foto

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA