AcasăEvenimentJOB SHADOW DAY – 20 de liceeni din Baia Mare au fost...

JOB SHADOW DAY – 20 de liceeni din Baia Mare au fost polițiști pentru o zi

spot_img

DISTRIBUIȚI

JOB SHADOW DAY  Un număr de 20 de liceeni au avut miercuri ‘atribuţii’ privind păstrarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei circulaţiei sau de interpretare a probelor prelevate de la faţa locului în cazul unei infracţiuni, sub supravegherea poliţiştilor maramureşeni, în cadrul Programului internaţional de orientare profesională Job Shadow Day, a informat IPJ Maramureş, pe site-ul propriu.

Proiectul are ca scop orientarea în carieră a viitorilor absolvenţi de liceu, elevi în clasele a XI-a şi a XII-a, oferindu-le posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să fie ‘umbra’ unui angajat dintr-o companie/instituţie, selectată ca urmare a interesului elevului pentru acest domeniu.

Programul îi ajută pe tineri să înţeleagă diverse opţiuni de carieră şi să găsească mai uşor un răspuns la întrebările: ‘Ce vreau să devin după ce termin şcoala?’, ‘Unde vreau să lucrez?’, ‘Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?’. ‘Parteneri de mai mulţi ani în acest proiect, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au fost (…) gazdele tinerilor de la Liceul Teoretic ‘Emil Racoviţă’ din municipiul Baia Mare. Liceenilor care au avut curiozitatea de a cunoaşte această profesie le-au fost prezentate atribuţiile poliţiştilor şi domeniile de activitate ale diferitelor structuri, dar şi şcolile de poliţie unde pot da admitere pentru a deveni poliţişti. Apoi tinerii au trecut la practică’, a precizat IPJ Maramureş.

Tinerii care i-au însoţit pe poliţiştii rutieri au avut ocazia să vadă procedura de oprire a unui autovehicul în trafic, dar şi modul în care se constată o contravenţie sau infracţiune la regimul rutier. De asemenea, colegii lor, care au stat o oră în umbra poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic, au avut posibilitatea să vadă tehnica şi mijloacele cu care aceştia acţionează pentru descoperirea, ridicarea şi interpretarea urmelor lăsate de răufăcători în câmpul infracţional.

Totodată, elevii repartizaţi la structura de ordine publică i-au însoţit pe agenţii de patrulare în teren sau au experimentat o oră de pregătire a câinilor de intervenţie din cadrul Grupei Canine.

Poliţiştii speră că experienţa trăită astăzi îi va ajuta pe elevi să se orienteze mai uşor în alegerea profesiei şi să îndrăgească ori să respecte profesia de poliţist”, a menţionat IPJ Maramureş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA