spot_img
AcasăActualitatePoliticJoaca de-a evreii și legionarii! Iată de ce sunt incompatibili Mihai Răzvan...

Joaca de-a evreii și legionarii! Iată de ce sunt incompatibili Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu!

DISTRIBUIȚI

Pentru cei care sunt încă nedumeriţi că Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu nu mai au loc împreună în teaca lui Traian Băsescu, deşi ambii au fost agitatori principali la mitingurile din timpul referendumului, oferim acum explicaţiile necesare.
Analiştii care, seară de seară, la TV, analizează declaraţiile contondente ale celor doi tineri politicieni omit sau nu ştiu amănunte din biografia lor, lăsând să plutească în aer numeroase semne de întrebare.
Cei doi şi-au făcut câte un partid, „Partidul Forţa Civică” şi, respectiv, „Noua Republică”, ambele fiind integrate în Alianţa de Centru Dreapta, construită pe scheletul PDL. Cu toate acestea, MRU nu spune niciodată că este aliat cu partidul lui Neamţu! În acelaşi timp, Neamţu nu încetează să-l contreze pe MRU ori de câte ori are prilejul!
Două mâini, două gesturi diferite
Cele două fotografii de mai sus explică foarte clar de ce MRU şi Neamţu sunt incompatibili, mâinile lor fiind expresia gândurilor ce-i animă pe cei doi băsişti.
În fotografia din stânga este Mihai Răzvan Ungureanu, cu chipa evreiască pe cap, atingând cu mâna Zidul Plângerii de la Ierusalim. Fotografia aceasta a apărut pe coperta cărţii „Politica filo-sionistă a României în faţa Europei şi a lumii”, apărută în anul 2006 la editura „Cartea secretă”, sub semnătura lui Cornel Dan Niculae. De asemenea, în cărţile sale de specialitate („Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)” şi „Marea Arhondologie a boierilor Moldovei”), precum şi în teza sa de doctorat („Convertire şi integrare religioasă în Moldova la începutul epocii moderne”), Mihai Răzvan Ungureanu tratează exclusiv problema comunităţii evreieşti din Moldova. Dacă amintim şi faptul că MRU a urmat la Londra cursurile de la Oxford Centre of Jewish and Hebrew Studies, precum şi faptul că, de ani de zile, susţine nenumărate conferinţe la Ierusalim, unde tema principală este holocaustul din România, se conturează o relaţie specială a lui MRU, poate chiar de familie, cu evreitatea. În acest fel, în mod firesc, orice tangenţă cu Mişcarea Legionară, mai veche sau actuală, este exclusă din capul locului.
În fotografia din dreapta este Mihail Neamţu, care, chiar alături de Mihai Răzvan Ungureanu, a apărut la unul din mitingurile de susţinere a lui Băsescu, cu salutul legionar! Nu este un simplu gest, căci, acum câţiva ani, Mihail Neamţu a publicat mai multe articole în revista de orientare legionară „Puncte cardinale”, în care făcea apologia ideologiei promovate de Corneliu Zelea Codreanu. Unul dintre ele avea chiar titlul „Apelul unui licean către «oastea naţionalistă»”! După ce cotidianul.ro a scris despre aceste articole, Neamţu, care devenise deja portavocea lui Traian Băsescu, a încercat să dreagă busuiocul, afirmând inconştient la TV că, în tinereţe, adică acum câţiva ani (!), fiind influenţat de „Memorialul durerii” şi de cărţile lui Cioran, Noica şi Eliade (!!!), îmbrăcase cămaşa verde. Bine, naiba, că nu i-a căzut în mână „Mein Kampf” că cine ştie ce era în stare să facă pe scena lui Băsescu!
MRU şi-a adus cam târziu aminte că Neamţu este legionar!
Ştiindu-se că legionarii au avut rolul lor în partea din holocaust derulată în România, lui Mihai Răzvan Ungureanu nu i-au căzut bine aceste dezvăluiri din cotidianul.ro, însă, oportunist cum îl ştie toată lumea, n-a îndrăznit atunci să-l contreze pe Traian Băsescu şi s-a îmbrăţişat tandru cu tânărul legionar, apărând împreună chiar pe fereastra de la WC-ul din garaj!
Noi atrăsesem deja atenţia, în articolul „Traian Băsescu şi Mihail Neamţu – ca între căpitani?”, apărut în cotidianul.ro din 17 iulie, că alăturarea lui MRU de Neamţu este împotriva firii: „Mulţi se întreabă de ce nu sunt în aceeaşi formaţiune fostul premier M.R. Ungureanu şi Mihail Neamţu, deşi amândoi au ca obiectiv spijinirea lui Traian Băsescu. După lecturarea articolelor lui Neamţu, răspunsul vine de la sine, dacă luăm în calcul faptul că Ungureanu este văzut deseori la Ierusalim, vorbind despre holocaustul din România, în care legionarii au avut rolul lor! Chiar cărţile pe coperţile cărora a apărut numele lui Ungureanu, în care este prezentată soarta evreilor din România, arată incompatibilitatea sa ideologică cu un legionar declarat, aşa cum este Mihail Neamţu”.
Iată că, acum, când are propriul partid, MRU nu mai vrea să stea alături de legionarul Mihail Neamţu, anticipând reacţiile care oricum vor veni din partea comunităţilor evreieşti de pretutindeni.
Băsescu şi Pleşu – vinovaţi de ascensiunea legionarului Neamţu
Problemele, însă, rămân, căci întrebări despre asocierea cu legionarul Mihail Neamţu vor primi, cu certitudine, şi Traian Băsescu, pentru că l-a acceptat între susţinătorii săi, dar şi Andrei Pleşu, cel care l-a frecventat în aceşti ani, luându-l chiar în echipa sa de la Colegiul Noua Europă! Mai mult, chiar, acelaşi Neamţu este cel care a îngrijit volumul „In Honorem”, în care era omagiat… Andrei Pleşu! Şi tot Andrei Pleşu este cel care l-a plasat pe Neamţu în cadrul Institutului de Studiere a Crimelor Comunismului!
Aşadar, aceasta este explicaţia divorţului recent dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu: primul are legături strânse cu comunitatea evreiască, iar cel de-al doilea, cu mişcarea de tip legionar! Aceste două săbii nu aveau cum să stea în aceeaşi teacă. Nici măcar cu binecuvântarea lui Traian Băsescu! (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA