AcasăEvenimentSportJO Londra 2012. Mexic a detonat bomba învingând în finală vedetele Braziliei!

JO Londra 2012. Mexic a detonat bomba învingând în finală vedetele Braziliei!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mexicul este noua campioană olimpică la fotbal. Sâmbătă, pe un stadion Wembley arhiplin, mexicanii au detonat bomba: au învins cu 2-1 principala favorită la medaliile de aur, Brazilia.
Verzii, doar cu jucători din campionatul intern, au reuşit să învingă o echipă a Braziliei venită în Anglia cu vedete de 24 de carate: Neymar (FC Santos), Pato (AC Milan), Thiago Silva (Paris Saint Germanin), Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Hulk (FC Porto) şi Damiao (Internacional Porto Alegre).
Mexicul a deschis scorul chiar în minutul 1, prin Peralta, în urma unei faze fixe, şi acelaşi atacant al lui Santos Laguna face dubla în minutul 76, reluând cu capul o centrare executată de aripa Fabian. În minutul 92, brazilieni reduc din handicap prin Hulk, dar era părea târziu pentru o egalare miraculoasă.
Pe ansamblu, brazilienii au dominat jocul, dar marile ocazii le+au avut mexicanii şi aici contabilizăm o bară a lui Fabian şi un gol înscris din poziţie la limită de offside de acelaşi Peralta. Victoria Mexicului este una surprinzătoare, dar pe deplin meritată. Este adevărat, Brazilia a avut o apărare mediocră, un portar foarte slab şi trebuia să fie salvată doar de cei din avanposturi, dar mariloe vedete nu s-au sincronizat.

Este pentru a treia oară când Brazilia ajunge în finala olimpică, pe care de tot atâtea ori a pierdut-o. În 1984, la Los Angeles, Brazilia ceda cu 0-2 în faţa Franţei, iar patru ani mai târziu, la Seul, ceda cu 1-2, după prelungiri în faţa URSS. De menţionat că în echipa din 1988, jucau, printre alţii, Jorginho, Neto, Careca, Bebeto şi Romario, nume care nu mai au nevoie de prezentare şi care 6 ani mai târziu onţineau titlul mondial.
Victoria „verzilor” are o dublă semnificaţie: este prima şi singura medalie de aur obţinută de delegaţia Mexicului la această olimpiadă şi este primul succes mondial în fotbal al „aztecilor”.

Medalia de bronz a fost câştigată de echipa olimpică a Koreei de Sud. În finala mică, ea a învins Japonia cu 2-0 (1-0). Amele echipe, pot fi considerate, alături de Mexic, drept revelaţiile competiţei. Japonia a deschis turneul olimpic cu un senzaţional 1-0 contra Spaniei, iar Koreea de Sud a reuşit să elimine în sferturile de finală a doua mare favorită a turneului, echipa Marii Britanii.
În top 5 al medaliilor obţinute la JO la fotbal, situaţia este următoarea: Ungaria – 3 aur, 1 argint, 1 bronz, Argentina – 2 aur, 2 argint, URSS – 2 aur, 3 bronz, Marea Britanie – 2 aur, 2 bronz, Uruguay – 2 aur.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA