AcasăEvenimentJO Londra 2012. Gimnastica ne urcă din nou pe cea mai înaltă...

JO Londra 2012. Gimnastica ne urcă din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului! Sandra Izbașa, aur la sărituri!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sol, în urmă cu patru ani, la Beijing, a adus României duminică a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.
Gimnasta noastră a câştigat titlul olimpic la sărituri.

Românca Sandra Izbaşa este noua campioană olimpică la sărituri, după un concurs perfect duminică, ea primind o medie de 15,191 puncte, după sărituri punctate cu 15,383 (dificultate 6,1) şi 15,000 (dificultate 5,8), două execuţii de o eleganţă şi amplitudine care nu au putut lăsa niciun dubiu unei brigăzi de arbitre înclinate spre aceleaşi combinaţii din afara sportului. Sandra Izbaşa a intrat ultima în finala de la sărituri, având a doua notă în calificări.

Sandra  a obţinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediţie la Jocurile Olimpice de la Londra.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050).
Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa) şi bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.

După cele nouă zile ale competiţiei, România are opt medalii: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sol); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie; bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

 

Mariana Bitang: E o mare bucurie, a fost o finală a nervilor tari

Antrenoarea lotului olimpic feminin de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că medalia de aur la sărituri a Sandrei Izbaşa este o mare bucurie, după o finală a nervilor tari.
” Este o mare bucurie, o mare realizare profesională şi pentru Sandra, dar şi pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu să facă sărituri de finală. S-a dovedit că a meritat. Finalele pe aparate sunt finalele nervilor tari. Sandra venea cu şansa a doua, după americancă, dar ea a căzut în fund şi Sandra a avut nervii tari să-şi facă săriturile. A plâns de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea. Le muţumim şi celor de acasă, pentru încurajări şi îi rugăm să o facă până la capăt, dar şi să încurajeze toţi sportivii români, şi pe cei care nu au astfel de rezultate, pentru că simpla calificare la Olimpiada înseamnă enorm”, a declarat Mariana Bitang, foarte emoţionată, după ce Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur la sărituri.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA