spot_img
AcasăEvenimentSportJO Londra 2012. După 60 de ani, clopotele Big Ben-ului vor răsuna...

JO Londra 2012. După 60 de ani, clopotele Big Ben-ului vor răsuna din nou la comandă!

DISTRIBUIȚI

Toate clopotele din Regatul Unit, în frunte cu celebrul Big Ben, vor răsuna cu toată forţa timp de 3 minute vineri, începând de la ora 8,12 locală (10,12 la Bucureşti), pentru a celebra deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra.
Numeroase bisericii, instituţii, clădiri ale Royal Navy, toţi britanicii deţinători de clopoţei şi ciclişti echipaţi cu asemenea obiecte sunt invitaţi să se alăture acestui concert. Iniţiatorul acestei manifestări sonore, artistul şi muzicianul Martin Greed, laureat al Turner Prize, a botezat iniţiativa „Work nr. 1197”.
Este nevoie de o autorizaţie specială pentru a alătura oricărei astfel de manifestări Big Ben, imensul clopot de peste 13 tone suspendat în turnul ceasului aflat de-asupra Parlamentului, de la Westminster. Ultima derogare a fost acum 60 de ani. Circumstanţele erau cu totul altele, întrucât era vorba de un doliu naţional, la ceremoniile legate de decesul lui George VI, tatăl reginei Elizabeta a II-a.

Jocurile Olimpice, a 26-a ediţie a celei de-a XXX-a Olimpiade, vor fi declarate deschise oficial vineri seara de către regină, într-o ceremonie pe stadionul olimpic.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA