AcasăEvenimentSportJO 2016 – Cei 50 de sportivi ruși ajunși la Rio sunt...

JO 2016 – Cei 50 de sportivi ruși ajunși la Rio sunt „curați”

DISTRIBUIȚI

JO 2016 O parte a delegației olimpice a Rusiei a aterizat, joi seara la Rio, fără 100 de sportivi interziși să participe la Jocurile Olimpice 2016 în cadrul unui scandal de dopaj, iar cei 50 de componenți sosiți în Brazilia sunt „curați”, conform unui purtător de cuvânt, citat de AFP. „În privința dopajului, noi încercăm să remediem problema și putem spune că doar sportivii curați au ajuns aici” (joi seara), a declarat Iuri Butnev, un purtător de cuvânt al Comitetului olimpic rus (ROC) la coborârea din avion.

Sâmbăta trecută, gimnaștii ruși au fost primii, alături de scrimeri, care au ajuns la Rio, fără să aștepte rezultatul analizării dosarelor lor de către federațiile de specialitate.

Compusă inițial din 387 de persoane, delegația Rusiei, care va defila pe stadionul din Maracana pe 5 august, s-a redus la 273 de persoane din 30 de discipline, conform analizei ministrului rus al Sporturilor, Vitali Mutko, care anticipează fără îndoială excluderea a trei cicliști în plus față de cei trei deja retrași de ROC.

Conform ministrului rus, contingentul definitiv va fi cunoscut sâmbătă seara, urmând să se aștepte verdicte de la federațiile de box, ciclism și gimnastică. Duminica trecută, CIO a însărcinat federațiile internaționale să decidă în privința eligibilității sportivilor în virtutea mai multor criterii, în special absența controlului pozitiv precedent, neimplicarea în faptele denunțate în raportul McLaren și faptul de a fi fost regulat supus unor controale antidoping în afara Rusiei. IAAF a exclus 67 de atleți, între care și „țarina” săriturii cu prăjina, Elena Isinbaeva.

 

Sursă info.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA