AcasăEvenimentSportJandarmii maramureseni asigura Raliul "Romanian Baja" 2013

Jandarmii maramureseni asigura Raliul „Romanian Baja” 2013

DISTRIBUIȚI

În perioada 14 – 16 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş în colaborare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj – Napoca vor asigura măsurile speciale de ordine şi siguranţă publică la competiţia automobilistică „ROMANIAN BAJA”.

Astfel peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la competiţia organizată de Automobil Club Român – Filiala Maramureş în colaborare cu clubul sportiv Team Dakar România.

Vineri, 14 iunie a.c., jandarmii vor fi responsabili cu măsurile de protecţie, de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice cu ocazia desfăşurării probelor speciale în incinta Aeroportului Internaţional Baia Mare şi în Piaţa Libertăţii cu ocazia startului oficial.

În perioada 15 – 16 iunie a.c., măsurile de ordine publică vor fi asigurate atât pe Aeroportul Internaţional Baia Mare cât şi pe un traseu de aproximativ 80 de km, traseu pe drumuri forestiere din zona împădurită. Dispozitivele de jandarmi  vor fi repartizate pe traseul Cavnic – Creasta Cocoşului – Izvoare – Blidari – Pleşca – Pasul Ştedea – Tăul lui Dumitru – Mara.

Jandarmii vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional. De asemenea efectivele de jandarmerie vor supraveghea persoanele şi grupurile de persoane care prezintă suspiciuni sau intenţii de a folosi obiecte, substanţe interzise sau orice alte materiale în scopul săvârşirii unor fapte de natură a leza siguranţa concurenţilor, spectatorilor sau a autovehiculelor implicate în concurs, vor izola persoanele, sau grupurile de persoane care tulbură ordinea publică, luând măsuri legale împotriva acestora.

Pe timpul desfăşurării competiţiei, spectatorilor le este interzis: să consume alcool, să arunce cu obiecte pe traseul de desfăşurare a competiţiei sau în direcţia altor persoane, să afişeze în zona de desfăşurare inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

Fiind un eveniment care, de obicei, suscită interesul unui număr ridicat de persoane, în special tineri, jandarmii sfătuiesc participanţii să respecte toate măsurile luate de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de maximă siguranţă pentru viaţa şi integritatea corporală a acestora, să respecte locurile stabilite pentru spectatori şi să nu pătrundă în spaţiul destinat concursului. Participanţii la aceste manifestaţii, în situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA