AcasăActualitateSocialJANDARMERIE - O batranica de 75 ani din Somcuta Mare are dosar...

JANDARMERIE – O batranica de 75 ani din Somcuta Mare are dosar penal pentru furt calificat

DISTRIBUIȚI

Jandarmeria Maramureş a fost sesizată despre faptul că  o persoană de sex feminin a sustras produse din incinta unui magazin situat pe strada George Coşbuc din localitatea Baia Mare. La faţa locului s-a deplasat subunitatea operativă de jandarmerie care a identificat-o pe R. R. de 75 de ani din Şomcuta Mare ce este susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi  pedepsită de art. 208, 209 alin. 1 lit. e, Cod Penal.

Persoana în cauză s-a deplasat la supermarketul situat pe strada George Coşbuc din Baia Mare, pentru a face cumpărături. Intrată în magazin, făptuitoarea a pus în coşul de cumpărături diferite produse alimentare şi nealimentare, dar dându-şi seama că nu are suficienţi bani la ea, a ascuns câteva produse sub bluza cu care era îmbrăcată. La casele de marcat făptuitoarea a achitat produsele din coşul de cumpărături şi a trecut de casele de marcat fără să achite produsele ascunse în haină. La ieşirea din magazin  fost oprită de către personalul de pază al magazinului şi condusă în camera de odihnă până la sosirea jandarmilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat pe bază de dovadă reprezentantului magazinului. Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria  Baia Mare, pentru continuarea cercetărilor.

Băuturi alcoolice în locuri neamenajate

Vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 17:30, jandarmul din cadrul unei patrule mixte de pe raza localităţii  Borşa  a identificat  pe strada Victoriei din localitate,  o persoană de sex masculin ce consuma băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens. După efectuarea verificărilor în baza de date, s-a stabilit că este vorba de Constantin I. de 41 ani din Botoşani care, în conformitate cu art. 3, pct. 23 din Legea 61/1991 a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei.

Surprinsă de jandarmi fără documente de provenienţă

În data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, subofiţerul jandarm din cadrul unei  patrulei urbane din municipiul Sighetu Marmaţiei a surprins  în faţa Pieţei Agroalimentare din localitate, o persoană de sex feminin ce oferea spre vânzare vase de gătit fără a avea asupra sa documente de provenienţă. Persoana în cauză, Olga G., de 22 ani din localitatea Sângeorgiu de Mureş, neavând documente de provenienţă pentru marfa oferită spre comercializare a fost sancţionată cu avertisment scris, iar în baza art. 4 din Legea 12/1990 s-au ridicat în vedere confiscării un număr de 2 vase în valoare de 50 lei.

Tulburarea ordinii publice sancţionată de jandarmi

Patrula independentă de ordine şi siguranţă publică de pe raza localităţii Baia Mare a fost sesizată în data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 22.00 să se deplaseze pe strada Horea din localitate unde s-a reclamat un scandal. Ajunşi la faţa locului jandarmii l-au identificat pe Avram B. de 21 ani, din Baia Mare care a tulburat ordinea şi liniştea publică prin muzica dată la volum ridicat. În conformitate cu Legea 61/1991, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

Biroul de presa al IJJ Maramures

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA