spot_img
AcasăEvenimentSportJandarmeria asigura ordinea publica la HC Municipal Baia Mare - HC Zalău

Jandarmeria asigura ordinea publica la HC Municipal Baia Mare – HC Zalău

DISTRIBUIȚI

foto: arhiva IJJ Maramures

Miercuri, 06 martie a.c., începând cu ora 17.30, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş va asigura măsurile de ordine publică la meciul de handbal feminin dintre H.C. Municipal Baia Mare şi H.C. Zalău, meci disputat la Sala Polivalentă Lascăr Pană din Municipiul Baia Mare. Meciul a fost catalogat cu grad scăzut de risc, la competiţie fiind aşteptaţi în jur de 1.800 de spectatori.

Jandarmi maramureşeni vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei, vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.
Jandarmeria adoptă aceste măsuri pentru respectarea legislaţiei, prevenirea şi descurajarea acţiunilor care pot provoca tulburări sociale sau manifestări de violenţă pe timpul adunărilor şi manifestaţiilor publice, activităţilor cultural-sportive, precum şi pe timpul altor manifestări similare cu participare numeroasă.
Jandarmeria Maramureş reaminteşte că spectatorii trebuie să respecte decenţa comportamentală în exprimarea sentimentelor de bucurie sau dezaprobare faţă de sportivi, oficiali şi spectatori.

 Odată cu participarea la competiţia sportivă toţi participanţii îşi asumă obligaţii dintre care amintim:
– să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către/de la arena sportivă, în apropierea şi în interiorul sălii;
– să ţină cont de bunul simţ şi spiritul civic astfel încât ceilalţi cetăţeni care nu doresc să participe la competiţia sportivă să poată să îşi exercite drepturile fundamentale în activităţile pe care le desfăşoară;
– să prezinte documente de acces şi după caz, actele de identitate, precum şi materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor efectuat de personalul de ordine şi siguranţă.
De asemenea, este util pentru spectatori să cunoască:
– pe timpul desfăşurării meciului se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a sălii; nu pot participa la competiţia sportivă dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice;
– conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea  şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în arena sportivă: băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă;
– este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică;
– este interzis să se arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor de ordine pentru păstrarea climatului de securitate şi a ordinii publice.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA