AcasăEvenimentJAFUL SECOLULUI LA PONT: Un barbat mascat a furat un esantion mineral...

JAFUL SECOLULUI LA PONT: Un barbat mascat a furat un esantion mineral clasificat din interiorul Muzeului de Mineralogie. In 10 secunde a disparut cu exponatul, estimat la peste 100.000 euro (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Duminică, la ora 08.21, poliţia a fost sesizată că, în noaptea de 25/26 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un muzeu din Baia Mare de unde au sustras un eşantion mineral clasificat în Patrimoniul cultural naţional.

Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

ACTUALIZARE 1
„Hotul a operat in doar cateva secunde. Am urmarit, impreuna cu politia, imaginile de pe camerele de supraveghere si am vazut ca totul a durat foarte putin. Piesa furata este este asigurata. Cu toate acestea noi speram sa o gasim in urma anchetei, pentru ca altfel ea va fi pierduta, iar colectia muzeului va fi mai saraca”, a declarat Ioan Bob, directorul Muzeului de Mineralogie. Dupa modul de actionare se poate trage concluzia ca avem de-a face cu o spargere temeinic pregatita, facuta la comanda. Pentru ca e greu de crezut ca un ageamiu a stiut cu exactitate sa fure cea mai valoroasa piesa din atatea exponate, fara ca in prealabil sa fi primit indicatii precise. De altfel, saptamana trecuta, in noaptea de luni spre marti, s-a mai incercat o spargere, de data asta in zona birourilor. Probabil ca hotul a vrut sa verifice vigilenta sistemului de paza, a facut o repetitie inainte de atacul final. Curios e faptul ca incidentul din noaptea respectiva nu a fost raportat la Politie, asa cum prevede legea in astfel de situatii.

ACTUALIZARE 2
Pe camerele de supraveghere se vede clar cum un individ cu cagula patrunde in interior si in 10 secunde dispare cu piesa unicat. Cunoscatorii spun ca piesa valoreaza minim 100.000 de euro, insa acestia au precizat ca o evaluare exacta nu poate fi facuta publica. Calcitul a fost scos din Mina Herja si este expus in Muzeul de Mineralogie Baia Mare din anul 1980.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA