AcasăActualitateSocialJAF ÎN PĂDURE - Doi borşeni au tăiat ilegal 70 de arbori...

JAF ÎN PĂDURE – Doi borşeni au tăiat ilegal 70 de arbori din zona Novicior. Prejudiciul este de 20.000 de lei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Ordine Publică Vişeu de Sus, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei şi lucrători silvici au efectuat, în perioada 08 – 13 decembrie 2011 o acţiune preventivă pe linie silvică. Oamenii legii au efectuat activităţi specifice de verificare în zonele limitrofe împădurite ale oraşului Vişeu de Sus. În zona numită “Novicior”, în locul cunoscut de localnici sub numele de “Săcel”, poliţiştii au inventariat circa 70 de cioate de esenţă răşinoase si foioase, tăiate de pe picior, verzi si nemarcate în regim silvic. Volumul total estimat de către specialiştii din silvicultură este de  peste 110 mc, cu o valoare de 20.000 lei.

Suspecţii comiterii infracţiunilor sunt: Dumitru T., de 37 ani, din Borşa, şi Grigore T., de 25 de ani, din aceeaşi localitate (Borşa). Specialiştii au mai stabilit faptul că, cei doi au tăiat şi sustras arborii în perioada noiembrie- decembrie a.c. În prezent, în cauză se efectuează cercetări cu autorii in stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală si furt de arbori, fapte prevăzute si pedepsite de Legea 46/2008, care reglementează regimul silvic în România.

Acţiuni efectuate de către poliţişti pe linie rutieră, în zona Borşa

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa, formaţiunile rutiere, au organizat ieri, 13 decembrie, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere pe D.N. 18 – Borşa, la care au participat şi reprezentanţi ai R.A.R.

În  total, au fost verificate 65 de autovehicule, iar cu această ocazie, au fost constatate 32 nereguli la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 3.700 lei. Poliţiştii au reţinut şi patru certificate de înmatriculare dar şi un permis de conducere auto. Pe lângă contravenţiile constatate, s-a înregistrat şi o infracţiune, faţă de un bărbat de 67 de ani, din Borşa, care conducea un autoturism deşi nu avea permis corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. De altfel, la nivelul judeţului, s-au mai înregistrat două lucrări penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei, pe raza localităţilor Ardusat şi Baia Sprie. Ambele infracţiuni au fost constatate faţă de două persoane, pentru conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA