Acasă Actualitate Social ITPF Sighetu Marmatiei: Documente false şi cartuşe de vânătoare descoperite la frontieră

ITPF Sighetu Marmatiei: Documente false şi cartuşe de vânătoare descoperite la frontieră

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit în punctele de trecere a frontierei trei documente false  şi 20 de cartuşe de vânătoare deţinute ilegal. În urma acţiunilor, patru cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi uz de fals.

În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., la PTF Siret s-au prezentat pentru a ieşi din ţară trei cetăţeni români, conducând autoturisme cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei. La controlul de frontieră conducătorii auto, pe lângă documentele de călătorie  au prezentat şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Poliţiştii de frontieră au constatat că două dintre acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false total. Totodată, printre documentele prezentate pentru control se afla şi un document care atesta perioada de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice. În urma verificărilor s-a constatat că şi acest document este fals total. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28-52 ani sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, iar cele trei documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Luni, 21 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în țară Csaba Samuel F., în vârstă de 38 de ani, din Orașu Nou, județul Satu Mare. Bărbatul conducea un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în străinătate. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră efectuat de echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au fost descoperite – între scaunul din stânga față și bancheta din spate – într-o sacoșă de rafie trei cutii conținând 20 de cartușe de vânătoare. Șoferul a declarat că acestea au fost uitate în mașină de către o cunoștință de-a sa cu care intenționa să meargă la vânătoare. Cartușele au fost ridicate de polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predate polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Satu Mare. Conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA