AcasăLifestyleIti repari gardul sau il inlocuiesti?

Iti repari gardul sau il inlocuiesti?

DISTRIBUIȚI

Ca optiune rentabila si de lunga durata pentru securitatea casei, multi proprietari aleg, de regula, garduri moderne din metal, rezistente la socuri mecanice si la conditiile meteo extreme. Insa trecerea timpului isi poate pune amprenta chiar si pe cele mai calitative garduri. Un gard bine intretinut isi va mentine aspectul estetic si durabilitatea structurala o buna perioada de timp. In caz contrar, el va incepe sa isi arate varsta, moment in care te vei intreba daca ar trebui sa il repari sau sa il inlocuiesti.

Ca optiune rentabila si de lunga durata pentru securitatea casei, multi proprietari aleg, de regula, garduri moderne din metal, rezistente la socuri mecanice si la conditiile meteo extreme.

Insa trecerea timpului isi poate pune amprenta chiar si pe cele mai calitative garduri. Un gard bine intretinut isi va mentine aspectul estetic si durabilitatea structurala o buna perioada de timp. In caz contrar, el va incepe sa isi arate varsta, moment in care te vei intreba daca ar trebui sa il repari sau sa il inlocuiesti.

Sa incepem cu, poate, cea mai simpla masura in luarea deciziei corecte. Se numeste regula de 20%, care prevede ca daca mai mult de 20% din gardul tau are nevoie de reparatii probabil ca ar trebui sa treci direct la inlocuire. Asta, pentru ca reparand 20% din gard nu inseamna ca restul de 80% este in regula, ci doar ca va trebui sa repari mai mult in decursul catorva luni sau a unui an.

Prin urmare, este foarte probabil sa cheltui la fel de multi bani pentru reconditionarea unui gard tabla decupata precum ai instala unul nou. In concluzie, reparatiile sunt de fapt mai costisitoare decat un gard nou. Deoarece este posibil ca repararea a 20% din gardul vechi sa coste mai mult de 20% din ceea ce ar costa un gard nou. Plus ca, pe langa investitii, la final vei avea tot un gard vechi.

Intretinerea gardului din metal

Cel mai mare inamic al gardurilor metalice este rugina. Cu toate acestea, procesul de vopsire ar trebui sa le asigure acea protectie de care au nevoie, mai ales daca vei folosi solutii anticorozive. Intretinerea unor garduri moderne din metal ar trebui sa se faca de cel putin doua ori pe an, mai ales daca acestea se afla intr-o zona cu umiditate ridicata.

Iata si pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru un rezultat ca la carte:

  1. Indeparteaza vopseaua veche

In cazul in care vorbim despre un gard mai vechi, cu urme de rugina puternice, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa indepartezi vopseaua veche. Pentru acest lucru vei folosi solventi pentru metale feroase si neferoase. In cazul in care nu vrei un tratament chimic, opteaza pentru indepartarea mecanica in care vei folosi o spatula din otel inoxidabil si un smirghel cu granulatie mare.

 

  1. Elimina urmele de rugina

Foloseste hartie abraziva pentru a indeparta urmele de rugina de pe suprafata gardului. Pentru suprafetele plane, foloseste un smirghel cu granulatie fina, iar pentru cele curbe sau mai complexe, specifice unui gard tabla decupata, va fi necesara o perie rotativa pentru a elimina orice particule din vechea vopsea.

  1. Urmeaza grunduirea gardului metalic

Curata si degreseaza suprafata pentru a indeparta orice urma de praf de pe gardul metalic. Foloseste solutii anticorozive si alege un grund destinat produselor metalice pe care il vei aplica prin intermediul unei pensule pe intreaga suprafata a gardului. Astfel, gardul va fi protejat de rugina, iar vopseaua aplicata in pasul urmator va avea o aderenta excelenta. In cazul in care intentionezi sa vopsesti un gard din fier forjat, asigura-te ca alegi un grund foarte puternic.

  1. Vopsirea gardului metalic

Opteaza pentru o vopsea lucioasa, pe care o vei aplica cu ajutorul unei pensule. In vopsirea unui gard metalic ai nevoie de multa migala si atentie, cu atat mai mult daca vorbim de garduri moderne cu detalii decorative complexe, caz in care va trebui sa ai la dispozitie inclusiv pensule subtiri pentru a ajunge in locurile cel mai greu accesibile.

Balamalele au si ele nevoie de o ingrijire regulata, asa ca nu uita sa le aplici un lubrifiant pentru o functionare lina si protejare impotriva deteriorarii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.







TE-AR MAI PUTEA INTERESA