Acasăsinucidere maramuresITALIA - Un român și-a ucis logodnica și a fost condamnat la...

ITALIA – Un român și-a ucis logodnica și a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

Daniel Barbu, românul de 29 de ani care pe 8 martie 2014 şi-a ucis la Gualdo Tadino logodnica Ofelia Bontoiu, a fost condamnat în 27 mai, de Curtea de Apel din Perugia, la 27 de ani de închisoare. Judecătorii nu au recunoscut premeditarea crimei.

Ofelia Bontoiu – potrivit acuzării – a fost ameţită cu o lovitură în cap dată de asasinul său care apoi a înjunghiat-o în gât cu un cutter. Barbu – au decis judecătorii la încheierea unei camere de consiliu care a durat circa patru ore – va trebui să despăgubească familia victimei cu 840.000 de euro. Curtea a dispus şi scoaterea de sub sechestru a apartamentului în care a fost comisă crima.

Potrivit apărării, care a cerut achitarea inculpatului, românul este afectat de o tulburare psihică.

Barbu era lucid când a lovit-o cu o scândură pe tânără în apartamentul închiriat de pe via Perugia şi apoi i-a tăiat gâtul cu un cutter. Versiunea dată de român, care a afirmat că în acel moment era sub efectul unor medicamente cu dorinţa fermă de a-şi pune capăt vieţii, nu a convins Curtea care a ales pentru el o pedeapsă cu puţin inferioară celei cerute de procuror.

În acea blestemată zi de 8 martie de acum doi ani, Barbu se întorsese de puţin timp la Gualdo Tadino unde Ofelia, 27 de ani, lucra ca îngrijitoare, pentru a o obliga să plece cu el în Anglia, unde bărbatul lucra de ceva vreme. La refuzul ei, a ucis-o. Barbu, potrivit declaraţiilor sale, a cumpărat cutter-ul cu care a tăiat gâtul fetei, înainte de a o întâlni în apartamentul de pe via Perugia. Acelaşi cutter cu care apoi şi-a tăiat venele în încercarea de a se sinucide.

Drama s-a consumat la Gualdo Tadino, provincia Perugia, în primele ore ale după-amiezii de 8 martie. După ce a comis crima, asasinul a fotografiat cadavrul cu telefonul mobil şi a trimis pozele surorii lui din România. De aici s-a declanşat alarma cu un apel telefonic dat lui Ovidiu, fratele Ofeliei, care s-a dus la faţa locului când deja era prea târziu. Ofelia era moartă şi Daniel îşi tăiase deja încheieturile şi gâtul. Daniel a fost dus imediat la spital, unde a suferit mai întâi o intervenţie la gât şi apoi la încheieturi, medicii salvându-i viaţa.

Interogat de magistrat în salonul de spital, a declarat: „Spunea că va veni cu mine, apoi şi-a schimbat ideea. Mi s-a părut că Ofelia îşi bate joc de mine „. Aceasta este ideea care l-a făcut să ia cutterul şi să o ucidă pe Ofelia.

„Trebuie să acţionăm în privinţa bărbaţilor care maltratează, sunt violenţi şi potenţiali ucigaşi. Nu ne putem ocupa numai de victime ci este necesară o acţiune puternică împotriva bărbaţilor violenţi”, a declarat preşedinta Regiunii Umbria, Catiuscia Marini, după uciderea tinerei românce.

Exista ceva ce poate simţea Ofelia. Aproape o macabră premoniţie. Imaginea de fond a profilului facebook al frumoasei fete, înfăţişa în acel moment tocmai corpul unei femei moarte cu faţa la pământ. Postările cele mai recente ale Ofeliei trădau sentimente de dezamăgire, în ea erau ceva presentimente.

„Se întorc fără măcar să ne ceară «scuze». Se întoarce cel care a trădat, care a minţit, care a iubit. Se întoarce cel care fără tine nu poate sta…”. Astfel scria cu câteva zile înainte de a muri.

La începutul lunii tânăra îşi schimbase imaginea de fond, alegând-o pe cea emblematică a unei femei întinsă la pământ, fără viaţă, în faţa unei scări. Joi 6 martie a adăugat apoi un citat din Oscar Wilde: „Dăruieşte absenţa ta celor care nu dau valoare prezenţei tale”.

Ofelia Bontoiu sosise la Gualdo Tadino în septembrie 2008. Daniel Barbu ajunsese în Gualdo Tadino în 2007 şi lucra ca zidar împreună cu fraţii victimei sale. Apoi, din cauza lipsei unui loc de muncă s-a mutat în Anglia, unde voia să o ducă şi pe Ofelia. O relaţie agitată, cu cel puţin 3 sau 4 despărţiri, într-o perioadă de şase ani. Şi apoi epilogul, cel mai tragic, tocmai de 8 martie, Ziua Femeii.

Sursa: gazetaromaneasca.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA