spot_img
Acasăsinucidere maramuresITALIA - Papa Francisc, în vizită la o familie de români

ITALIA – Papa Francisc, în vizită la o familie de români

DISTRIBUIȚI

ITALIA  Papa Francisc a făcut o vizită neașteptată recent la Ostia – Italia, unde a binecuvântat familiile și locuințele unui bloc social. ”Deranjez? Sunt Francisc!”.

Oamenii erau convinşi că deschid ușa preotului paroh, dar au rămaşi surprinşi trezindu-se față în față cu Papa Francisc.

Înainte cu două zile părintele de la una dintre parohiile din zonă a pus, ca de obicei, un anunț pe ușa clădirii de locuințe sociale, anunțând familiile că va trece pentru a le vizita și binecuvânta. Tradiționala binecuvântare de „Vinerea milostivirii”.

Au fost vizitate două blocuri. Papa a sunat la sonerie, așteptând pe palier.

«Unele persoane erau atât de uimite încât s-au apropiat atât de mult încât aproape îl atingeau. Era multă veselie, prospețime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit monseniorul Fisichella.

Bătrâni singuri, emoționați de gestul de atenție. Mame cu copii cu care Papa s-a pus pe glume. Un domn care s-a prezentat în capot pentru că tocmai fusese operat, un tată acasă cu fiii ce aștepta ca soția să se întoarcă de la serviciu.

Chiar și o familie de români, ortodocși, care l-au primit pe Francisc și pe preot cu multă bucurie.

Papei nu i-a lipsit o stare bună de spirit. Glumind a dorit să se scuze pentru deranj, asigurând însă că a respectat orarul de liniște în care locatarii se odihnesc după prânz, așa cum arăta afișul prezent la intrarea în clădire.

Bergoglio le-a făcut cadou tuturor un rozariu, s-a rugat cu ei, a pus întrebări, s-a interesat de viețile familiilor.

sursa INFO şi FOTO

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA