AcasăEvenimentISU MARAMUREŞ - Continuă colaborarea cu pompierii austrieci. Pompierii organizează un concurs...

ISU MARAMUREŞ – Continuă colaborarea cu pompierii austrieci. Pompierii organizează un concurs pentru copii

DISTRIBUIȚI

Pompierii Secţiei din Vişeu de Sus continuă colaborarea cu colegii lor din localitatea austriacă Fürstenfeld. Aceştia au sosit vineri, 27.01.2012, în Vişeu de Sus, iar sâmbătă, 28.02.2012, şi-au pus salopetele de lucru şi i-au ajutat pe pompierii din oraş să facă revizia celor două autospeciale donate Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus de către comunitatea din Fürstenfeld în 2009 şi 2010.

Oaspeţii austrieci au adus cu ei un generator electric portabil, în valoare de circa 5000 de euro, o pompă submersibilă, precum şi toate consumabilele necesare reviziei autospecialelor.

Generatorul de 9,1 kW poate asigura în acelaşi timp, alimentarea dispozitivelor de iluminat la intervenţie montate pe autospeciale, a pompei, precum şi a dispozitivelor de descarcerare.

Duminică, pompierii austrieci şi-au luat rămas bun de la gazdele lor din Vişeu  şi au plecat spre casă.  Ei au promis că se vor întoarce la vară, pentru o vizită mai lungă, pe parcursul căreia vor face exerciţii comune cu pompierii Secţiei Vişeu de Sus şi Gărzii de Intervenţie Borşa.

CONCURS PENTRU COPII – „Cu viaţa mea apăr viaţa!”

I.S.U. Maramureş organizează, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean,  concursul cu tematică de protecţie civilă ”Cu viaţa mea apăr viaţa.“ Concursul se desfăşoară cu ocazia Zilei Protecţiei Civile- 28 februarie şi se adresează elevilor din clasele 5 – 8 şi  liceenilor.

La competiţie vor participa echipaje formate din câte 4 elevi. Concursul, care se va desfăşura pe parcursul mai multor zile, în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus, Borşa, Bogdan Vodă, Dumbrăviţa şi Fărcaşa, va consta dintr-o probă teoretică. În timp ce membrii juriului vor corecta lucrările, elevii vor viziona filme educative pe teme de protecţie civilă.

La final, participanţii vor avea ocazia să vadă, de aproape, autospecialele pompierilor şi ambulanţele S.M.U.R.D., prezentate de personalul I.S.U. Concurenţii vor fi recompensaţi cu diplome şi insigne.

Informaţii şi fotografii furnizate de Cornel Băbuţ, ISU Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA