Marius Marinescu, contactat de DC News, a ridicat mai multe semne de întrebare legate de moartea soților Ceaușescu și blestemele care le-au căzut pe cap. Și Ceaușescu, dar și fiul său au blestemat la rândul lor. O istorie care nu trebuie uitată, o istorie rememorată de Marius Mariunescu, prezentată în rândurile de mai jos:
Soții Ceaușescu, blestemați?
În prima zi de Crăciun, 25 decembrie, s-au împlinit 26 de ani de la moartea soților Ceaușescu.
Blestem, coincidență, asasinat?
Pe data de 4 martie 1977, la cutremur, dictatorul se afla în vizită la Teheran, în Iran. Aflând de catastrofa din România, Ceaușescu a decis începerea sistematizării Bucureștilor, a construirii Casei Republicii (Casei Poporului) și a centrului administrativ. Dictatorul, sfătuit de arhitecți și activiști de partid, demolează circa 400 de imobile, Spitalul Brâncovenesc, 20 de biserici, opt biserici translatate și excavarea cimitirului Ciumaților.
Dictatorul, lovit de 31 de blesteme
Un blestem al lui Vlad Țepeș din Evul Mediu, 1459, 28 de blesteme – 28 de biserici dărâmate, un blestem pentru dărâmarea Spitalului Brâncovenesc și un blestem pentru dărâmarea Cimitirului Ciumaților. De menționat că toate actele oficiale, testamentele, actele comerciale din perioada bizantinului ortodox, până în 1864-1865 când au fost aprobate Codul Civil și Codul Penal, se încheiau cu un blestem.
Blestemul a fost înlocuit cu jurământul pe Biblie. Blestemele din actele oficiale era o modalitate prin care erau speriați cei care ar fi încercat să le încalce.
Blestemele care i-au lovit pe dictatori
În 20 septembrie 1459, domnitorul Vlad Țepeș ctitorea Bucureștiul și în subsolul testamentului a aruncat un blestem spunând că cei care ar fi îndrăznit să distrugă Cetatea Dâmboviței să fie omorâți. În 1984, dictatorul ordonă dărâmarea Spitalului Brâncovenesc. Testamentul purta următorul blestem: cine va dărâma lăcașul de sănătate, să moară în zi de sărbătoare omorât de semenii săi. Blestemul s-a împlinit. În zi de sărbătoare, de Crăciun, Ceaușescu a fost ucis de semenii săi.
Tot în 1984, dictatorul dărâma Biserica Cotroceni ctitorită de domnitorul Șerban Cantacuzino. Familia domnitorului era înmormântată în biserică. Același blestem ca al lui Vlad Țepeș, același final tragic pentru dictatori. În 1986, dictatorul ordonă demolarea Mănăstirii Văcărești ctitorită de Nicolae Mavrocordat, acolo fiind înmormântată și familia. Același blestem, aceeași tragedie pentru dictatori.
sursă știre și foto dcnews.ro