Acasăsinucidere maramuresIRLANDA PRIMA ȚARĂ CATOLICĂ CU PREMIER GAY - Indianul Leo Varadkar a...

IRLANDA PRIMA ȚARĂ CATOLICĂ CU PREMIER GAY – Indianul Leo Varadkar a fost ales prim-ministru

DISTRIBUIȚI

IRLANDA PRIMA ȚARĂ CATOLICĂ CU PREMIER GAY Leo Varadkar a fost ales, miercuri, prim ministru al Irlandei. În vârstă de 38 de ani, acesta este fiul unui imigrant indian și este un homosexual recunoscut, devenind în acest fel al patrulea premier European gay, scrie Reuters.

Varadkar, care a fost nominalizat în parlament prin plecarea premierului Enda Kenny, a câștigat voturile deputaților independenți care sprijină guvernul minoritar al partidului Fine Gael, conform Libertatea.

„În calitate de cel mai tânăr deținător al acestui birou, el vorbește despre o nouă generație de femei irlandeze și bărbați irlandezi, el reprezintă o Irlanda modernă, diversă și incluzivă și prezintă aceste lucruri ca nimeni altul”, a declarat Enda Kenny înainte de vot.

Varadkar este medic, a deținut trei mandate de ministru și a anunțat public că este homosexual în 2015 cu ocazia referendumului organizat în Irlanda pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex.

Părinții lui Ashok și Miriam și partenerul său de viață, Matt au participat, miercuri, la ceremonia în cadrul căreia Leo a fost ales premier.

Varadkar este al doilea lider european gay, în exercițiu, pe lângă prim-ministrul Luxemburgului, și al patrulea lider gay european.

În 2010, premierul islandez Johanna Siguroardottir a devenit primul lider în exerciţiu din lume care s-a căsătorit cu partenera sa de acelaşi sex, iar fostul premier belgian Elio Di Rupo a fost cel mai vizibil lider care și-a prezentat soțul public.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA