Acasăsinucidere maramuresIPOTEZĂ ÎNGRIJORĂTOARE – Un atac al SUA asupra Coreei de Nord, iminent?

IPOTEZĂ ÎNGRIJORĂTOARE – Un atac al SUA asupra Coreei de Nord, iminent?

spot_img

DISTRIBUIȚI

IPOTEZĂ ÎNGRIJORĂTOARE  Strategul american George Friedman, fondatorul Stratfor și al Geopolitical Futures, susține că Statele se pregătesc să atace Coreea de Nord, acțiune ce ar putea degenera într-un război cu consecințe catastrofale, informează Business Insider.

Tensiunile dintre cele două state se acutizează și sunt indicii că vor ajunge într-un punct în care conflictul militar va fi inevitabil, potrivit analizei Geopolitical Futures.

Acțiunile regimului de la Phenian par să nu-i ofere lui Trump o altă opțiune în afara confruntării armate, a spus Friedman, la o conferință organizată în Orlando. O decizie în acest sens nu va fi luată, însă, înainte de întoarcerea lui Trump în SUA, la sfârșitul săptămânii.

Ca semnale îngrijorătoare, George Friedman menționează plasarea portavioanelor USS Carl Vinson și USS Ronald Reagan la o distanță de la care se poate declanșa un atac asupra Coreii de Nord, precum și o serie de manevre aeriene efectuate în zonă de 100 de avioane F-16. În regiune au ajuns și mai multe aeronave de luptă F-35, menționează strategul american.

Președintele american, Donald Trump, a afirmat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în cursul unei discuții telefonice purtate la sfârșitul lunii aprilie cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, că este „un nebun cu arme nucleare”, informează Agerpres.

Nu putem lăsa așa în libertate un nebun cu arme nucleare. Avem o mare putere de foc, mai mare de 20 de ori decât a lui, dar nu dorim să o utilizăm„, a adăugat el în legătură cu Coreea de Nord, care și-a înmulțit tirurile cu rachete balistice și a efectuat două teste nucleare anul trecut.

Trei zile mai târziu, Donald Trump declara, totuși, pentru agenția Bloomberg că ar fi „onorat” să îl întâlnească pe liderul nord-coreean.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA