AcasăActualitateSocialIPJ Maramures: Recomandările politistilor maramureseni pentru prevenirea tâlhăriilor

IPJ Maramures: Recomandările politistilor maramureseni pentru prevenirea tâlhăriilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, între orele 13.20 – 14.20, în cartierul Decebal din municipiul Baia Mare două femei au fost acostate de persoane necunoscute care, prin smulgere le-au deposedat de bunuri astfel: unei tinere în vârstă de 17 ani un bărbat i-a smuls din palmă suma de 150 lire sterline iar unei femei în vârstă de 60 de ani un alt bărbat i-a smuls lănţişorul de aur de la gât. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi pentru identificarea autorilor.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor câteva recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor:

  • Fiţi foarte precauţi cu persoanele cunoscute întâmplător!
  • Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale sau dacă sunteţi atacat, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.
  • Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. Anunţaţi imediat POLIŢIA la 112.
  • Evitaţi disputele verbale şi implicarea în conflicte.
  • Evitaţi apropierea de persoanele care manifestă intenţii agresive!
  • Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi injurii. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri previne adesea escaladarea conflictelor.
  • Dacă aţi fost lezaţi, aţi suferit o pagubă materială sau morală de pe urma unei infracţiuni sau contravenţii, nu alegeţi calea răzbunării personale, ci apelaţi la organele competente!
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA